Egy régi ellenség visszatér a Térségbe

Könyvajánló - James S. A. Corey: Perszepolisz ​felemelkedése

A Térségben nem lehet béke...legalábbis hosszú távon úgy néz ki semmiképp. Már hetedik részéhez ért James S. A. Corey írópáros alkotása, a Térség sorozat. Az emberi civilizáció megint veszélybe kerül. Harminc év alatt nehezen kialkudott béke meginog, amikor a belső bolygók és az Öv csatározásai kiújulnak és megérkezik egy harmadik fél is, hogy felborítsa az erőviszonyokat. Egy régi ellenség visszatér, hogy az erőre kapó emberiséget ismét veszélybe sodorja.

A Perszepolisz felemelkedése immár a hetedik része a népszerű tévésorozat, a The Expense alapjául szolgáló kiváló űroperának. A Térség című sorozatot két kiváló írónak köszönheti a világ, Daniel Abrahamnek és Ty Francknek. Ha még nem hallottál a sorozatról, olvasd el a sorozat nyitányáról szóló ajánlót a címre kattintva:

James S. A. Corey: Leviatán ébredése

Az előző kötet, a Babilon hamvai óta eltelt 30 év, a Rocinante már öregedő legénysége azért dolgozik, hogy a békét fenntartsa. Ez érthető, nem jöhet minden nap világvége szitu. A belső bolygók és az Öv lakói szövetséget kötöttek, már épp kezdett jól alakulni az emberiség sorsa, de még mindig minden nap komoly munkával jár fenntartani a békét, melynek törékenységét bizonyítja az a káosz, amit okoz egy régi ellenség visszatérte a Laconiáról.

Két hajó érkezik a rég elveszett kolóniáról, amely felborította a társadalmat. A régi konfliktusok visszatérnek, megint nem sikerül dűlőre jutniuk. Ebből már sejthetitek, hogy ebben a kötetben is inkább a politikai csatározásokon van a hangsúly, de a szerzők nem kímélnek minket, és jó kis pörgős regényt kaptunk ismét, mely tele van akcióval, feszülten követhetjük az eseményeket.

Bár számos jelenet érzékelteti a már ismert, kedvelt szereplők korosodását, talán kicsit kevesebbet változtak, mint elvárnám ennyi idő elteltével. Még mindig ugyanolyan hévvel vetik bele magukat a Föld és a Jupiter között található hatalmas térség életébe.

De sajnálatomra ebben a kötetben sem jutottunk közelebb, hogy megismerjük a titokzatos ellenséget, talán emiatt éreztem kicsit, hogy olyan felvezetés szaga van a kötetnek. Pláne a jó kis nyitva hagyott zárással! És itt jegyezném meg, hogy már beharangozták a sorozat 8. kötetét 2019 márciusára, reméljük a Fumax Kiadó hamar elhozza nekünk magyar nyelven. :) Íme a borító:

40233540_1785286074925186_3543258250088546304_n.jpg

Bocs, hogy ilyen keveset írok a sztoriról és inkább az érzéseimet írom, de szinte lehetetlen spoiler nélkül mesélni a kötetről. A Térség még mindig beszippantja az olvasót, legalábbis engem, még akkor is, ha ez a kötet nem lesz a kedvencem a sorozatban. Van itt szó a gyűrűről, az ezerháromszáz világot összekötő kapuról, lázadásokról, az erőviszonyok átrendeződéséről, tovább nő a misztérium az idegenek körül, akik megalkották a protomolekulát. És persze ott vannak a régi, már ismert szereplők, mellettük pedig pár új érdekes karakter is bekerült a történetbe.

Összegezve: egy jó kis felvezetés egy reményeim szerint nagyot szóló következő kötethez. Legalábbis a regény végi cliffhanger ezzel kecsegtet. :)

3030737_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

 

 

 

 

 

 

A sorozat eddig megjelent köteteit a Fumax Kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelheted a képre kattintva!


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes