Különös szövetség egy tolvaj, egy vérmágus, egy kalóz és egy sötét mágus között

Könyvajánló - V. E. Schwab: A Fényigéző

Befejező részéhez érkezett a Mágia árnyalatai trilógia. V. E. Schwab lenyűgöző sorozatot alkotott! Megálmodott egy ijesztő, mégis ámulatba ejtő mágikus világot és elkalauzol minket London négy dimenziójába. Majd beleszórt teljesen eltérő gondolkodású, származású főhősöket, vérmágust, varázslót, tolvajt, kalózt, herceget és egy jó nagy adag varázslatot, amelynek persze mindig ára van. A fizetség behajtásának pedig eljött az ideje...

Ha nem ismered a sorozatot, az első rész, az Egy sötétebb mágia ajánlóját itt olvashatod! Ez a poszt az első két részből spoilereket tartalmazhat!!!

egy-sotetebb-magia-kiajanlasba.jpgAz első részben megismertük a világot, ahol négyféle London létezik. Szürke London mentes a mágiától és a bűnözés melegágya, Vörös London színekkel, illatokkal teli, vidám forgatagos, Fehér London hideg és sivár, tele rettegéssel és halállal és van egy világ, amiről senki nem beszél. Ez Fekete London, ahol megszületett a pusztító erő. Ezekben a világokban él Kell, az antari, az utolsó vérmágus és Lina, a zsebtolvaj, álmodozó, aki váratlanul csöppen bele a mágia világába. Kettejük szemén követhetjük végig az események menetét. A sors egymás mellé sodorja őket és rájuk hárul a feladat, hogy megmentsék a mágikus dimenziókat az újabb apokalipszistől. Végül úgy tűnt a jó győzedelmeskedett: a velejéig romlott Fehér London uralkodói elbuktak, és a pusztulást ígérő obszidián kőtől is sikerült megszabadulni. 

gyulekezo-arnyak.jpgA második rész, a Gyülekező árnyak négy hónappal a nagy kaland után indul. Szép lassan megtudjuk, hogy az első kötet hőseivel mi történt a kimerítő kaland után. Lina miként éli kalózként mindennapjait, hogyan küzd meg Kell és Rhy a különleges kapoccsal kettejük között, valamint megtudjuk mi történt Fekete Londonban Hollanddal és milyen változásokon megy keresztül Szürke és Fehér London. Közben pedig kapunk pár új és érdekes karaktert, majd izgulhatunk Vörös Londonban az Elemek Viadalán, végezetül pedig kiborulhatunk és kitéphetjük az utolsó hajszálunkat is a döbbenetes cliffhanger után, melyet a rész végén kaptunk a szerzőtől. Ez a rész nem volt annyira mozgalmas, mint az Egy sötétebb mágia, érezhető volt, hogy felvezetés egy izgalmas és pörgős lezáráshoz. A kötetről bővebben a címre kattintva olvashatsz: Gyülekező árnyak.

És végre elérkeztünk a harmadik és egyben befejező kötethez: A Fényigéző. Az előző rész hosszas felvezetése az olvasók számára, mint azt már említettem egy kegyetlen cliffhangerrel zárult. Nem is aprózta el a szerző a folytatást, rögtön bele is vág a dolgok sűrűjébe. Pontosan ott folytatódik a történet, ahol az előző kötet lezárult.

Na, és most jött el az a pillanat, hogy nehéz lenne bármit is írni a történetről spoiler nélkül. Lina sikerrel jár? Meg tudja menteni az antarit és testvérét, Rhy-t? Kiderül végre, hogy kicsoda a lány valójában? Van esélye a legnagyobb mágusokkal és egy hihetetlen, sötét, gonosz erő ellen valakinek, aki még csupán pár hónapja talált rá az erejére? És Holland? Vele mi lesz? Ismét valaki más bábjaként kénytelen élni? Maxim félelme beigazolódik? Egymással fognak háborúzni a birodalmak vagy összefognak egy nagyobb fenyegetés ellen?

Még ezeken túl sok-sok kérdés merülhet fel az emberben, ha olvasta az első két kötetet. Ezekre persze szép sorban választ is kapunk A Fényigézőben. Vörös Londont súlyos fenyegetés veszélyezteti. Megérkezik városukba az önmagát istennek kikiáltó mágia, hogy elpusztítson mindent és mindenkit. A történet végig pörög, csak kapkodjuk a fejünket. A regény beszippantja az olvasót és nem ereszti.

A korábban megismert hősöknek mind egy oldalra kell állniuk, hogy megszerezzék a győzelem kulcsát egy mágikus ereklye formájában. Veszélyes és hosszú kalandra indul az ifjú tolvaj, a vérmágus, a kalóz és egy sötét mágus. Szép kis mentőcsapat, mi? :D 

A karakterek komoly változásokon, fejlődésen mentek keresztül a trilógia alatt, hogy végül eljussanak a nagy küldetéshez. A legszebb végkifejletet talán az eddigi egyik főgonosz, Holland kapta, akinek lehetősége van a megváltást elnyerni azáltal, hogy végül a jók közé áll. 

Végül ki és miként kerül ki a nagy megmérettetésről győztesen? Olvasd el és megtudod! A képre kattintva kedvezményes áron meg is rendelheted a kiadó honlapján!

a-fnyigezo.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó/Ventus Libro bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

 

Tetszett, amit olvastál? Akkor kövess minket a Facebook-on is!

Érdekel a szerző egy másik izgalmas könyve? Kattints: Szörnyek jönnek, szörnyek járnak, és mindenkit felzabálnak!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes