Míg a halál el nem választ: két kiváló író társulásából született érdekes krimi

Könyvajánló - Mary Higgins Clark és Alafair Burke: Míg a halál el nem választ

A fiatal sikeres ara, aki nagy vagyon várományosa, nyomtalanul eltűnik a tengerparti álomesküvője előtt. Öt év telt el, s az ügyet a hatóságok már rég lezárták. Ő lett a szökött menyasszony. De mi történhetett? Meggondolta magát és elszökött? Netán nem önszántából távozott? Vajon életben van egyáltalán? Laurie Moran és stábja a lány családjának segítségével eleveníti fel az eseményeket, annak reményében, hogy fény derül az igazságra...

Mary Higgins Clark és Alafair Burke közös "gyereke", a Míg a halál el nem választ, egy nagysikerű sorozat harmadik része. Ha még nem ismeritek A gyanú árnyékában címmel fémjelzett sorozatot, a címekre kattintva olvashattok egy kis összefoglalót a korábban megjelent részekről:

1. rész: Téged ​nem lehet elfelejteni

2. rész: A ​Hamupipőke-gyilkosság.

A sorozat harmadik részében is Laurie Moran-é a főszerep. A megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó show, A gyanú árnyékában című tévéműsor legújabb epizódjához keresgél anyagot, amikor rátalál Amanda Pierce története. A jómódú Amanda álmai tengerparti esküvőjére készülődött Floridában. Minden tökéletesen alakult. A sikeres utolsó ruhapróba két nappal a nagy nap előtt, mindenki izgatottan várta a szombati menyegzőt, amikor a menyasszony eltűnt és azóta sem hallott felőle senki.

Öt évvel az események után beállított Laurie irodájába Sandra Pierce, Amanda édesanyja. Miután sem a rendőrség, sem az FBI, sőt számos magándetektív sem tudott fényt deríteni lánya eltűnésének körülményeire, meglátta az első adást,  s elhatározta, hogy megkeresi a műsor producereit és elmeséli tragédiáját.

"Azt hiszem, ön az, akire hosszú ideje várok ... a műsorára."

A média foglalkozott az üggyel az eltűnésekor, de csak "A szökött menyasszonyként" emlegették. Ám Sandra nem adta fel a keresést, a mai napig egy a lányát ábrázoló kitűzővel közlekedik, melyen ez a felirat hívja fel a figyelmet a történtekre: "Amanda még mindig nem került elő." Ez nem meglepő, nincs rosszabb, mint a bizonytalanság. Vajon él még vagy valami szörnyűség történt vele évekkel ezelőtt?

Egy ilyen előjelek nélküli, rejtélyes eltűnés tökéletes alapjául szolgál a következő adásnak. Laurie stábja segítségével két sikeres nyomozáson vannak túl - ezekről olvashattatok a könyvsorozat előző két részében. Reméli ezúttal is jó munkát végeznek majd jobbkezével, a műsor házigazdájával, Alex Buckley-val karöltve.

Sorban beszélnek minden érintettel. Jeffrey Hunterrel, a vőlegénnyel, Walterrel, a lány apjával, testvéreivel, Charlotte-tal és Henryvel, koszorúslányaival, vőfélyeivel, barátaival. Mindenkinek vannak elméletei a lány eltűnését illetően, előkerülnek pletykák és persze mindenkinek vannak gyanúsítottjai.

Sandra első számú gyanítottja, az állatása szerint pénzsóvár nőcsábász, Jeff, ráadásul véleményén mit sem javított, hogy 15 hónappal Amanda eltűnése után a férfi feleségül vette a lány legjobb barátnőjét, Meghan-t. És persze ott a lány végrendelete, melyben Amanda mindent Jeffre hagyott. Felmerül a nővér neve is a listán: Charlotte, akivel együtt örökölték volna apjuk vagyonokat érő vállalatát, de Amanda mindig egy kicsit jobb volt nála, így jó eséllyel övé lett volna a cégvezetői pozíció.

Sok-sok megválaszolatlan kérdés, érdekes elméletek. Vajon csak eltűnt? És, ha igen, önszántából távozott vagy kényszerítették? Él még egyáltalán? Vajon a szűk család, a legjobb barátok vagy a vőlegény keze benne van a dologban, bármi is történt?

Ismét sikerült ennek a szerzőpárosnak egy érdekes történetet összerakni, és még mindig imádom, hogy a szokásos rendőrségi nyomozós krimi helyett egy tévéműsor keretein belül nyomoznak a megoldatlan eset után. Mindenki fejébe beleláttunk egy kicsit.

Kitűnő részletességgel ismerhetjük meg a szereplők jelenét és múltját. Kifejezetten tetszett, hogy ebben a kötetben is sorra vesszük a résztvevők és mindenkinek belesünk a fejébe, a lelkébe, a múltjába. Jeff szeretné bebizonyítani, hogy ártatlan, sokan gyanúsították meg vele, hogy köze van a lány eltűnéséhez. Ráadásul ott van Meghan, aki retteg attól, hogy mindenki elítéli őket, amiért Amanda eltűnése után egymásra találtak. Mindenkinek megvan rá az oka, hogy ennek a nyomozásnak vége legyen, de mind mást várnak tőle... és mindenki gyanús.

3462789_5.jpgA könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

A borítóképre kattintva kedvezményesen megrendelheted a kiadó honlapján!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes