Túlélési tippek egy lakatlan szigetre Bear Grylls-től egy kalandregénybe oltva

Könyvajánló - Bear Grylls: A sárkány küldetés - Beck Granger kalandjai

A világ egyik leghíresebb kalandora és túlélő-szakértője, Bear Grylls egy újabb izgalmas történetbe bújtatott túlélőleckéket. A sárkány küldetés című könyvében megtanulhatunk pár fontos praktikát, ha egy lakatlan szigeten rekednénk egy hajótörést követően.

A sorozat előző részében, A ​tájfun küldetésben Beck Granger-nek, a tizennégy éves "túlélés-szakértőnek" nem volt könnyű dolga, hogy átvészelje a brutális vihart. Segítette esőerdőkben, sivatagokban és fagyos pusztaságokban szerzett tapasztalata, tudásanyaga, melyet szüleivel töltött útjai során szedett fel. A kimerítő kaland után úgy dönt, barátaival elmegy egy pihentető sétahajózásra.

A természet azonban ismét megmutatja veszélyes oldalát, Beck és barátai, Csü-lung, a tizenhárom éves tehetséges úttörő, valamint a pár évvel idősebb vitorlázó, Csou Csien hajótörést szenvednek a Dél-kínai-tengeren. Beck lélekjelenlétének köszönhetően, megszerezték a mentőöveket, s a közelben megpillantott sziget irányába indultak. Ám nem volt könnyű dolguk, mert Csien megsérült. 

Miután sikerült kiúszniuk az aprócska szigetre, először sérült barátjukon kellett segíteniük, de sérülése túl súlyosnak bizonyul. Ha pedig mindez nem lett volna elég, a menekülőút keresése közben Beck egy méretes kínai sárkánnyal, más néven szalagos varánusszal találja szemben magát.

Vajon van esélye három kölyöknek egy pár száz méter átmérőjű szigeten egy sérülttel, miközben éhes varánuszok veszik körül őket? Van kiút egy ilyen kilátástalannak tűnő helyzetből?

Miközben nyomon követjük a három srác izgalmas és veszélyes kalandját, különleges túlélési tippeket találunk a könyvben többek között arról, hogyan tegyünk sínbe egy törött végtagot egy lakatlan szigeten. Vagy, ami szintén elengedhetetlen, hogyan építsünk fedezéket, hogy találjunk ivóvizet és élelmet. A megmeneküléshez pedig elengedhetetlen a jelzőtűz készítés.

"DE AMI A LEGFONTOSABB: 

SOHA, SOHA NE ADJUK FEL!" 

Bear Grylls ismét előrukkolt egy izgalmas kalandregénnyel tizenéveseknek, amiből sok érdekességet tanulhatnak a természetről. 

knv-a-sarkany-kuldetes.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Köszönjük, Jaffa Kiadó!

Kövess minket Facebookon!

Érdekel a szerző egy másik ifjúsági regénye? Kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes