Lenyűgöző állati Guinness Rekordok

 A világon milliók próbálnak bekerülni a legismertebb csúcsokat felsorakoztató Guinness Rekordok Könyvébe. Egyesek kedvenceiket juttatják a híres könyvbe, melyben megtalálhatóak a legnagyobb, leggyorsabb és még további különleges fizikai adottsággal rendelkező állatok. Mellettük pedig a speciális képességekkel bírók okoznak még kellemes pillanatokat. Mint például Bini, a kosarazó nyuszkó vagy Kneehi, a tündéri miniatűr szamár.

Kezdjük rögtön egy tüneményes nyuszkóval a sort, aki a tavalyi évben azzal írta be magát a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy hétszer zsákolt egy perc alatt. Ezzel ő lett az egy perc alatt legtöbbször zsákoló nyúl a világon (Most slam dunks in one minute by a rabbit). Bini Izraelban született, de ma már gazdájával, Shai Asor-ral Los Angelesben él és itt hódol kosárszenvedélyének. 

A következő állatka is egy igazi sportrajongó. Abbie Girl imádja a vizet hasítani, nem is akárhogy! Szörfdeszkán lovagolja meg a hullámokat. Amikor a gazdája, Michael Uy épp a vízben volt, Abbie Girl utána úszott és felkapaszkodott a deszkára, majd ügyesen egyensúlyozott a vízen. Később aztán profizmusa odáig terjedt, hogy évek óta ő tartja a leghosszabb hullámot meglovagoló kutya (Longest wave surfed by a dog) rekordját egy 107,2 méteres hullámnak köszönhetően. 

1232377.jpg

Négylábú kedvenceink közül a macskák is fogékonyak rá, hogy jópofa trükköket tanítsunk nekik. Az ilyen cicák közül kiemelkedik az ausztráliai Didga, akinek gazdija, Robert Dollwet számos trükköt megtanított, például ül, fekszik, pacsizik, hempereg, sőt még a gördeszkával is szívesen kacérkodik. 60 másodperc alatt 24 trükköt tudtak bemutatni, amivel Didga tartja az egy perc alatt legtöbb trükköt bemutató macska rekordját (Most tricks performed by a cat in one minute).

1227595.jpg

A most következő állat nem különleges trükkökkel írta be magát a rekorderek közé, hanem hatalmas füle juttatta a könyvbe. Az Illinoisban felnőtt cukiság bal füle 34,2 centiméter, jobb füle pedig 34,9 volt. Ezek a méretek elegek voltak hozzá, hogy már több mint 14 éve senki nem tudta megdönteni a néhány éve elhunyt Tigger rekordját (Longest ears on a dog - ever).

Az állatok méreteikben nagyon eltérőek. Vannak különösen aprók és egészen monumentális méretűek is. Kneehi fajtájának legkisebbike. Ez az édes kis szamár a világ legkisebb szamara a maga 64,2 centiméteres marmagasságával, ami körülbelül egy kan németjuhász kutya magasságának felel meg. Átlagos társai 125-145 centiméter közötti magasságánál lényegesen kisebb. A miniatűr mediterrán szamarat Szardínián tenyésztették ki, de Kneehi Florida államban élt 2011-ben, amikor négy éves korában bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe (Shortest donkey).
cel-mai-mic-magar.jpg

Miután megnéztük ezt a cuki csöppséget, jöjjön egy gyönyörű hatalmas mén Wisconsin államból. 2010-ben itt élt a világ legnagyobbra nőtt lova, egy belga mén, Big Jake. Ez a csodás állat a maga 210,2 centiméteres magasságával és 1200 kilogrammos tövegével minden rekordot megdöntött. 2013-ban pedig bekerült a könyvbe is monumentális méreteinek hála, mint a legmagasabb élő ló (Tallest horse living).

A poszt zárásaként érkezzen egy igazi imádnivaló jószág. A következő képen szereplő szőrpamacs Franchesca, egy gyönyörű két éves angol angóranyúl, akinek a szokásosnál lényegesen nagyobbra nőtt a szőre. Gazdája, Dr. Betty Chu nagy gondot fordít, hogy mindig szép selymes és rendezett legyen ez a 36 és fél centiméteres, rekordhosszúságú bunda (Longest fur on a rabbit).

Kövess minket Facebookon!

Ha van macskád, akkor ezt feltétlen olvasd el! Kattints! 

Forrás: guinnessworldrecords.com

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes