8 különleges látnivaló a keleti part államaiban

Az Amerikai Egyesült Államok tagállamai 9. rész

Az Egyesült Államok keleti partja is számos látnivalóval szolgál. Gyönyörű természeti kincsek, mint a Fundy-öböl, a Moss Glen-vízesés vagy az Appalache-hegység lenyűgöző barlangjai, emellett kulturális attrakciókból sincs hiány: kastélyok, hidak, szobrok, múzeumok végeláthatatlan sora ezekben az államokban található.

Maine, Augusta

Ez az állam a természet szerelmeseinek kedvez elsősorban. Maine egyik legszebb és legkülönlegesebb helye a Fundy-öböl (Bay of Fundy), melyen Canadával osztozik az állam. Nemcsak gyönyörű ez a 300 kilométer hosszan elnyúló vízrengeteg, különlegessége, hogy a világon itt a legnagyobb az árapály mozgása. Az apály és a dagály közötti különbség eléri a 15-16 métert (az óceánok átlagos árapálya 1 méter!), melyet az öböl különleges alakjának és az ide tóduló nagy mennyiségű víznek köszönheti. Festői látványt nyújt, ahová ezen túl a sűrű erdők, hangulatos szigetek és tágas parkok vonzzák a turistákat.

Delaware, Dover

A kultúrára éhes utazók számára kiváló választás Delaware. Számos múzeum közül válogathatnak az ide látogatók, attól függően, hogy a történelem melyik korszakába szeretnének visszacseppenni. Többek között izgalmas művészeti, természettudományi, gyermek vagy akár mezőgazdasági múzeumok közül választhatunk. Az egyik kihagyhatatlan látnivaló a Nemours kastély és a hozzá tartozó lenyűgöző kert. A gyönyörű díszes kúria 77 szobából áll, ráadásul egy vintage autókból álló gyűjtemény is megtekinthető.

Vermont, Montpelier

Vermont területének háromnegyedét erdőség borítja. Gyönyörű hatalmas erdők, hegyi patakok, vízesések festői környezetben. Közéjük tartozik a Moss Glen vízesés Granville közelében, mely 38 méteren zuhan a mélybe, hogy menet közben sziklák tördeljék útját, ezzel téve még látványosabbá. Könnyű megközelíthetősége miatt igen népszerű a kisgyerekes családok és a fotósok körében ez az erdei szépség.

Rhode Island, Providence

Az állam fővárosa, Providence egy bájos kisváros és egy metropolisz látványos keveréke. Múzeumok, kiállítások, gyönyörű városháza, hangulatos parkok, állatkert, Velencére emlékeztető hidak és itt található a híres Brown Egyetem is. A modern és a történelmi városkép tökéletes egyvelege várja az ide látogatókat.

Maryland, Annapolis

Az állam egyik legszebb látnivalója a lenyűgöző természeti szépségű Swallow Falls Állami Park, ami kihagyhatatlan látnivaló a Marylandbe érkezőknek. Ez a festői tájakat magába foglaló hegyi park tökéletes hely túrázáshoz, kempingezéshez, ráadásul hála a Youghiogheny folyónak olyan gyönyörűségek várják a kirándulókat, mint ez a mesés vízesés, mely a Muddy Creek Falls névre hallgat. 

New Jersey, Trenton

New Jersey az Egyesült Államok legsűrűbben lakott állama, ennek ellenére nincsenek hatalmas városai. A keleti part legnépszerűbb üdülőhelyei itt találhatóak. Három főbb turista attrakciója: Atlantic City, a kaszinóparadicsom, Ellis Island, mely egykor a legforgalmasabb bevándorlást ellenőrző állami állomás volt, valamint Frédéric Auguste Bartholdi és Gustave Eiffel közös műalkotása, a Szabadság-szobor, melyért ugyan New York állam felel, a körülötte elterülő felségvíz New Jersey-hez tartozik. 

Nyugat-Virginia, Charleston

Az Appalache-hegységnek köszönhetően a vadon rajongói páratlan szépségű helyeken kirándulhatnak. Emellett örökségi múzeumok, bejárható szénbányák, egy ma már látogatható, ám régen titkos kongresszusi létesítményként üzemelő bunker, gyönyörű botanikus kertek, kalandparkok, obszervatórium és még számos izgalmas helyszín várja az államba látogatókat. Különleges látnivalói sorát sorát bővíti egy 36 méter mélyen található gyönyörű barlangrendszer, a Lost World Caverns, ahol lélegzetelállító cseppkőképződményeket csodálhatunk meg.

c700x420.jpg

Connecticut, Hartford

Connecticut, bár kicsi állam, számos egyedi látnivalóval szolgál. Ezek közé sorolható egy különleges kastély, mely egykor magánlakásként funkcionált, mára azonban látogatható, és egy múzeumnak is otthont ad. A 24 szobával rendelkező, kőből épült Gillette Kastélyt egy ismert amerikai színész, drámaíró, rendező, William Gillette építtette a 20. század elején.  A művész különböző furcsaságokat is tervezett az otthonába, mint például egy rejtett tükörrendszert és érdekes, egyedi zárakat, 47 különböző ajtót, melyek még látványosabbá teszik az amúgy is lenyűgöző otthont.

Ha tetszett az összeállítás kövess minket a Facebookon is! 

Az előző részben megnéztük milyen látnivalók várnak minket a történelmi dél államaiban, ha lemaradtál, kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes