Thaiföld mesés világa

 Thaiföld kedvelt célpont a téli hónapokban a magyar turisták körében. Ez a mesés ország hemzseg a szebbnél szebb látnivalóktól. Mi meg pedig örömmel menekülünk a zord tél elől a nyárba ebbe a gyönyörű országba. Néhány különleges helyet gyűjtöttem össze, amit érdemes meglátogatni, ha egy ázsiai útra szánjátok el magatokat.

Bangkok

A thai főváros egy igazi pörgő, nyüzsgő metropolisz. Hatalmas paloták, toronyházak, de emellett a múltat idéző ősi templomok, úszó piacok és tradicionális utcák is színesítik. A városban sétálva gyakran futunk bele szép nagy parkokba és festői csatornákba.

Wat Rong Khun

Az Arany Háromszög - Thaiföld, Laosz és Burma közötti kereskedelmi unió – fő kereskedelmi központja Chiang Rai, mely rendkívül forgalmas település tele éjszakai bazárokkal, az év végén pedig a Virágfesztivál otthona. Itt található ez a lenyűgöző szépségű és különleges modern buddhista templom.

Pha Sua vízesés

Ez a gyönyörű vízesés a Pha Sua Nemzeti Park éke. A park területe közel 500 négyzetkilométer és gazdag természeti kincsekben, barlangok, patakok és buja erdők borítják. Talán az egyik legkülönlegesebb benne, hogy a Mae Hong Sorn számos hegyi törzsnek ad otthon. Ezek hagyományos kicsi falvak, melyek megőrizték a régi kultúrát és virágoznak.

Sukhothai Történelmi Park

Az UNESCO világörökség része, mely az első thai főváros volt 1238-tól 120 éven keresztül. Az egykori város romjai és környékük 70 km²-t foglalnak el, ahol 40 templomegyüttes található. Van itt királyi város, melyet vizesárokkal és földsánccal is védtek. A Buddha-szobrok és a templomokból maradt stukkók lenyűgöző látványt nyújtanak. Ez a romváros kihagyhatatlan a Thaiföldre látogatók számára!


Lopburi

Szintén egy ősi város, ahol a khmer (kambodzsai) építőművészet számos remekműve található. De a turisták körében a legnépszerűbb és legismertebb nevezetesség az úgynevezett Majom templom. És miért így nevezik? Mert csak majmok lakják. Ha oda látogatsz egyetlen szabályra kell figyelned: élelem és víz ne legyen a kezedben, mert tutira megpróbálják ellopni.

Damnoen Saduak úszó piac

Egy világhírű úszó piac, mely egy igazán nyüzsgő világot mutat be, különleges pillanatkép az egzotikus Thaiföldről.

Phuket

Az ország egyik fő turisztikai attrakciója. A kék lagúnák, gyönyörű fehér homokos strandok, pálmafák, minden, ami egy álomnyaraláshoz kellhet. Ez a földi paradicsom nemcsak festői szépségével vonzza a turistákat, pezsgő éjszakai élet és virágzó bevásárló negyedek jellemzik.

samut_prakan.jpg

samut_prakan2.jpg

Samut Prakan Krokodil Farm

Tökéletes családi program egy nap a Farmon. Százezer krokodil, köztük a világ legnagyobbja, Yai, és ha ez nem elég: kisvonat, hajókázás, elefánt show, sőt még egy kis elefánt safarira is ellátogathatunk innen, de ha mindez nem elég, festegető elefántokat is láthatunk. Ha pedig igazi izgalomra vágyunk, megnézhetjük ahogy az idomárok különleges látványosságként például a krokodilok szájába teszik a fejüket.

Kövess minket a Facebookon is!

Ha tetszett, amit az imént olvastál, ez is érdekelni fog! Kattints a képre!

01_hohenzollern.jpg

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes