Egy egér kalandos utazása a Holdra

Könyvajánló - Torben Kuhlmann: Armstrong – Egy egér kalandos utazása a Holdra

Amikor megérkezik egy recenziós könyv valamelyik kiadótól elolvasom és utána mérlegelem, hogy mi lesz a könyv további sorsa. Van, amelyik megfog és akkor polcon marad, hogy később újra elolvashassam, de van olyan is, hogy nem az én stílusom egy könyv, olyankor elajándékozom egy rokonnak, barátnak, akinek valószínűleg jobban fog tetszeni. A mesekönyvek pedig unokahugikhoz vagy barátok gyerekeihez kerülnek. Na de ez? Tuti nem! Marad a polcon, hogy majd a leendő „Kisrenik” élvezhessék.

Az egerek, ha felnéznek a Holdra csak egy dolgot tudnak róla elképzelni: az egy óriási sajt, ami csak arra vár, hogy ők eljussanak oda és befalják az utolsó morzsáig. De nem mind gondolják így. Van egy kíváncsi, tudásra éhes kisegér, aki folyamatosan megfigyeli a Holdat és feljegyez mindent, amit lát. Hol kisebbnek tűnik, hol nagyobbnak, hol több látszik belőle, hol kevesebb. Rájön, hogy ez mitől van és úgy gondolja, hogy az egy hatalmas kráterekkel teli kőgolyó.

"Kis lépés egy egérnek – hatalmas ugrás az emberiségnek." 

Senki nem hisz neki, ezért elszomorodik. Míg egy nap érkezik egy titokzatos levél egy Smithsonian nevű helyről egy ismeretlen egértől. Kideríti a címet és megkezdődik kalandos utazása.

Egy kis vonatozás, aztán a végállomás a hatalmas emberi találmányokkal teli múzeum. De egy eldugott helyiségben rábukkan a titokzatos levelezőtársra, akit különös tárgyak vesznek körül, melyek mind repülésre alkalmas eszközök. Az idős egér megismerteti vele az egerek repülésének történetét és ekkor döntött úgy, hogy ő lesz az első egér a Holdon...

Kuhlmann nemcsak szerzője, de illusztrátora is ennek a csodás mesekönyvnek. A kisegér űrutazásával Neil Armstrong és az Apollo–11 legénysége előtt tiszteleg, akik elsőként jutottak el a Holdra. Újra gyerek lettem kicsit miközben olvastam, olyannyira, hogy még egy forró csokit is készítettem hozzá, hogy tökéletes legyen a nosztalgikus élmény.

A szerzőnek ez már a második kötete, amely az egerek repüléstörténetével foglalkozik. Első kötetét Charles Lindbergh, amerikai pilóta ihlette, aki az Atlanti-óceánt elsőként repülte át. Lindbergh - Egy repülő egér kalandos története című kötet 2014-ben elnyerte az év legszebb gyermekkönyve díjat Németországban. Íme egy kis videó arról, hogyan készülnek ezek a gyönyörű illusztrációk:

Lenyűgöző illusztrációk, izgalmas történet és egy szeretni való, kalandra éhes, bátor kisegér. A kötet utolsó pár oldalán pedig egy rövid összefoglaló olvasható az űrrepülés történetéről. A szerző említést tesz Galileiről, Ciolkovszkijról, Goddardról, Lajkáról, Gagarinról, Shepardről és természetesen nem maradhat ki a sorból Neil Armstrong és az Apollo-11 sem. Játszva tanulás!
Kell ennél több egy klassz képeskönyvhöz?
Nem hiszem.

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

366_armstrong_egy_eger_kalandos_utazasa_a_holdra.jpg

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre!

A könyvet a Partvonal Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Ha tetszett az összeállítás, kövess minket a Facebook-on is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes