Toszkána kihagyhatatlan látnivalói

Könyvajánló - Toszkána (Marco Polo)

Toszkána mesés vidékén egymást érik a varázslatos várak díszkertekkel, rózsaligetekkel, békés kicsiny településekkel. Amerre csak járunk körülvesz minket a művészet, a történelem. Ráadásul számos helyen kóstolhatunk bele a vidék finom nedűibe, gyönyörködhetünk a gesztenyeerdőkben, a tágas, szőlővel borított hegyoldalakban. 

134173.jpg

Olaszországban számos mesés helyet érdemes felkeresni, ide tartozik Toszkána is. A Marco Polo új kiadványának segítségével pedig könnyedén kiválaszthatjuk, hogy melyek azok a helyek, amelyeket feltétlenül érdemes meglátogatnunk. A kötetben négy régióra osztva találhatjuk az izgalmas látnivalókat. Ezek közül szemelgettem.

Az első régió Firenze és az északi rész. Itt mindenre van lehetőségünk: gyönyörködhetünk a művészeti alkotásokban Firenzében, bevásárolhatunk Pratóban vagy kirándulhatunk a Pistoia melletti dombokon a maradványok között. Firenze dúskál a látnivalókban. A városképet meghatározó dóm, keresztelőkápolna és harangtorony, a számos izgalmas galéria, a múzeumok, a Palazzo Vecchio és a Ponte Vecchio vagy épp a Santa Croce, mind-mind kötelező látnivalók.

175-siena.jpg

A következő fejezetben megismerjük három nagyváros és a környékük pazar látnivalóit. Arezzóban találjuk a reneszánsz csekély számban fennmaradó művészházainak egyikét, a Casa Vasarit, Sienában pedig még ennél is különlegesebb csodák várnak ránk. Sienában ugyanis tettek érte, hogy a középkori jelleget szinte teljesen érintetlenül emeljék át a modern korba és folyamatosan figyelnek rá, hogy semmi ne zavarja meg a városkép harmóniáját (lásd a fenti képen). Ha pedig a szőlőhegyek között kanyargó utak és a pasztellszínekben pompázó táj vonzotta az utazót Toszkánába, akkor irány Chianti.

16270070548_7271eac18e_b.jpg

Majd megismerkedünk a vidék üdülőparadicsomával, mely a Monte Argentario és a Costa degli Etruschi között terül el. Bejárhatjuk lóháton a Maremma-síkságot, színes kávézók teraszain pihenhetünk meg Grossetóban, ahol megcsodálhatjuk a sienai dóm mintájára épült, de minden tekintetben kisebb dómot, megcsodálhatjuk az Eiffel-toronyszerű keresztet a több mint 1700 méter magas Monte Amiatán (La croce dell'Amiata). A csendes kikötővárosban, Livornóban pedig élvezhetjük a nyugodt pihenést vagy sétálhatunk a négy kilométer hosszú tengerparti sétányt. De ha nem félünk egy kis tömegtől, akkor ellátogathatunk San Vincenzóba, ahol mesés, fövenyes strand és számos izgalmas program várja a turistákat.

Aztán elérkezünk a világszerte jól ismert toszkán motívumok városaiba: a pisai ferde torony, Lucca bejárható városfalai, márványfejtők, valamint divatos fürdőhelyek a versiliai-parton. Lucca négy kilométer hosszú tizenkét méter magas városfalán belül megtalálunk mindent, amit be tudtak zsúfolni: téglavörös épületek sora, butikok, éttermek, bárok, zeneiskolák, terek, múzeumok, egyetemek és templomok. Ha az ember ellátogat ebbe a közel kilencvenezres lakosú városba, hamar rájön, hogy minden sarkon van valami érdekesség ebben valóságos labirintusban. 

A Marco Polo kiadványa ezúttal is jó társunk lesz az út során. A Toszkán vidék rengeteg városa, számos látnivalóval helyet kapott benne. Most is kapunk tippeket esős napokra, aktív kikapcsolódásra, spórolásra, vásárlásra, étkezésre, szállásra. Találunk a kötetben élménytúrákat, naprakész információkat nyitva tartásokról, ünnepekről, fontos linket és appok gyűjteményét, praktikus tanácsokat, fontos kifejezéseket olaszul és egy bőséges térképmellékletet. Mindezt kis alakban, hogy könnyedén elférjen bármilyen táskában és megfizethető áron.

1722921_3.jpgA könyvet a Corvina Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről? Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Garda-tó: déli életérzés, bájos óvárosok, festői kikötők, ízletes ételek és italok

Velence nem ér véget a karneválnál...

Róma, az Örök Város

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes