A világítótorony boszorkányai

Könyvajánló - C. J. Cooke: A világítótorony boszorkányai

Liv, ​az egyedülálló édesanya három lányával egy távoli skóciai szigetre költöznek, hogy a nő elkészíthessen egy falfestményt egy renoválásra váró, több mint százéves világítótoronyban. Remek lehetőség ez a kis családnak az újrakezdésre. Lassan Liv rájön, hogy a világítótorony alatt lévő barlangban régen olyan nőket tartottak bebörtönözve, akiket boszorkánysággal vádoltak.
A helybéliek próbálják Livet figyelmeztetni a túlvilági erőkre a világítótorony környékén, vadakra és embergyermekeket utánzó rémségekre, akik veszélyesek és meg kell őket ölni. Ezeket a lényeket egykor a boszorkányok teremtették, bosszúból, tartja a szigeti legenda.
Huszonkét évvel később Luna visszatér a szigetre, hogy eltűnt testvéreit és édesanyját megkeresse. Mikor kap egy telefont, hogy húga Clover életben előkerült, ő azonnal örömmel indul el, hogy újra találkozzon testvérével, megdöbbenésére testvére még mindig hét éves!
Luna attól fél, hogy Clover esetleg egy ilyen rém, akiről a szigeti legendák szólnak. Elhatározza, hogy felderíti a világítótorony boszorkányainak titkait, ám arra nem számít, ő rá hogyan hat az egész.

Az írónő kötete egy csavaros gótikus horror, misztikus elemekkel.




Bár a kötet címkéi között a gótikus horror szerepel, és valóban vannak benne horrorisztikus jelenetek, sokkal inkább mondanám egy gótikus fantasyval kevert nyomozós thrillernek, amely emléket állít Skócia egy sötét időszakának: a boszorkányüldözéseknek.

A történetben Liv, a festő édesanya a három gyermekével egy skót szigetre utazik, hogy ott a világítótorony falára fessen. Ám két gyereke is eltűnik, és egyre-másra kerülnek elő a helyiek a furcsa mendemondáikkal, legendáikkal és történeteikkel a helyi boszorkányokkal. Évtizedekkel később az egyik testvér, Liv üzenetet kap, hogy megtalálták az egyik eltűnt testvérét, a nő azonnal útnak indul, ám a gyerek még mindig hétéves...

A történet négy fő szálon fut, az egyik az édesanya, Liv elbeszélése, a másik Sapphire, a legidősebb lány szemszögéből bemutatott szál, ez a kettő időben ugyanakkor játszódik: a szigeten, amikortól megérkeznek és felfedezik a furcsaságokat. Megismerkedünk továbbá a 22 évvel későbbi, már felnőtt Luna életével és történetével, valamint egy régi grimoire, ami sokkal inkább nevezhető naplónak, az 1660-as években íródott, és Patrick történetét ismerhetjük belőle és az akkori boszorkányüldözéseket.


Műfaját tekintve nagyon vegyes, meghatározhatatlan műfajú kötet, de megfigyeléseim alapján általában ezek a legjobbak. Egy igazi, őszre-télre tökéletes gótikus hangulatú, a fantasy és a nyomozós-rejtélyes krimi-thrillerek legjobb elemeit magába olvasztó regény, néhol ijesztő, borzongató történésekkel, amely épp annyira szól a családról, a szeretetről, szerelemről, mint a veszteségről, a történelmi (főleg a nők ellen elkövetett) bűnökről, a babonákról. 

Carolyn Jess-Cooke 1978-ban született Belfastban, regényeiben főként a nőiséget, anyaságot jeleníti meg valamilyen formában. Lendületes, jó tollú író, stílusa élvezhető, és amellett, hogy jó kikapcsolódást nyújt az ötletes történetszövéssel, mindig szolgál némi tanulsággal is. A világítótorony boszorkányai c. regénye az első magyarul megjelent műve, melyet F. Nagy Piroska fordításában a Metropolis Media adott ki. Azóta megjelent a Szellemerdő c., szintén Skócia földjén játszódó regény is.

Köszönöm a lehetőséget a Metropolis Media csapatának! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.




Kövess minket Facebookon!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes