Egyszerű vacsorák mediterrán módra

A családtagok etetése szeretetnyelv - hát ha még gyors. egyszerűen elkészíthető, egészséges mediterrán vacsorákról van szó! 

KÖNYVAJÁNLÓ
MEDITERRÁN KONYHA
EGYSZERŰ VACSORÁK

Szerző: Suzy Karadshen
Fordító: Darida Benedek
Kiadó: Booklab Könyvek
Kiadás: kemény kötés, 288 oldal

Ez a könyvajánló lényegesen hamarabb elkészülhetett volna, ha nem dönt le a lábamról egy heveny torokgyulladás. Ahogy nézegettem az általános szöveget, majd a konkrét recepteket ebben a sok fényképpel ellátott, igényesen kivitelezett műben, folyamatosan nyeldekeltem a nyálamat - már pedig ezek a nyelések állandó fájdalommal jártak. Jaj, kaptam a fejemhez, ne haragudj, szakácskönyv, félre kell, hogy tegyelek. Nem került túl messzire tőlem, kemény kötése, vidám színei - mi más lehetne színben egy mediterrán konyhával kapcsolatos kiadvány? - ott kellették magukat a látóperemem szélén, én pedig odamormoltam neki, hogy igen, tudom, nem igazság, de nemsokára, nemsokára, majd csak véget ér ez a nyomorult betegség. Pótcselekvésként addig is heveny érdeklődést tanúsítottam kedvenc online  élelmiszerbevásárló helyemnek, hogy lehet-e kapni náluk például fenyőmagot? Tudtam, hogy nagyon drága, de na, egyszer élünk. (Amúgy nincs a kínálatukban.) (Még ez is a többi méltánytalansághoz, amik csak növelik sanyarú sorsomat.)
Gyors csicseriborsó-marinara

A vacsorakészítést sokan nyűgnek érzik, pedig nem kell, hogy ez így legyen - szögezi le Suzy Karadshen, a Booklab Kiadó gondozásában megjelent Mediterrán konyha - Egyszerű vacsorák című gasztronómiai munkájában. Az esti étkezés kötetlen, laza alkalom, csak semmi cicó, sima, ínycsiklandó, friss ételek: inkább öröm, mint házi munka. Amennyiben a fenti mondatot bárki vitatni kívánja, javaslom, szerezze be a szerző szakácskönyvét, mert innentől ő folyamatosan ezt hangsúlyozva fejti ki a különféle alapanyagokból összeállítható recepteken keresztül.

Suzy Karadshen sokat merít egyiptomi gyerekkora emlékeiből, ahol is apja a legjobb minőségű alapanyagokra irányította rá figyelmét, míg édesanyja a legnagyobb természetességgel ötvözte a közel-keleti, észak-afrikai, görög, olasz, török ízeket. Nem cselekszik másképpen a szerző sem, amiből egészen páratlan társítások keletkeztek. Az étkezést rítuálékba csomagolja, mert az a megítélése, hogy nincs is annál jobb, mint amikor a család vagy barátok, ismerősök körbe ülnek egy asztalt és csemegézve beszélgetnek, jól érzik magukat. Másokat etetni szeretetnyelv, ha jól csináljuk. 
Fehér csilis bab csirkével

Az USA déli részén élő Suzy Karadshen konyhájában sok fúzió található gyökerei, utazásai és lakóhelyváltozásai következtében. Mer kísérletezni és erre bíztatja olvasóit is: hiszen az avokádóhummuszának édeskevés köze van a 14. századi eredetű fogáshoz, de a guacamoléhoz sem. Édesanyja sosem készített volna vacsorára serpenyős lasagnét, de besamellel megküldött húsos rakott cukkinit igen. A grillezett csirkeszárnyat, ami az USA déli részén nemzeti étel sült krumplival, azt át lehet alakítani harissa szószos, finom és némileg egészségesebb étellé. Fáradtság etetni a családot? Hát igen, ha úgy fogjuk fel. De ha szolgálatnak a nagyobb jó érdekében, akkor egyszerűen csak csinálja az ember. És ha sima, de mégis kiadós, egészséges és finom, pláne gyorsan elkészíthető ételekre tesszük rá a célt, akkor nem kell kényelmetlennek sem érezni magunkat a nap mint nap ismétlődő feladatok miatt.

Szerintem olvassátok! 

Fülszöveg

125 könnyen elkészíthető, szezonális, a mediterrán étrenden alapuló egészséges fogás, amelyet a család minden tagja imádni fog!

A laktató egytálételek, gyorsan elkészíthető grillezett és egyserpenyős fogások, tápláló levesek, vitamindús saláták és ínycsiklandó desszertek mellett a szerző azokra is gondol, akiknek kiemelten fontos a tápanyagbevitel külön fejezetet szentel a fehérjedús ételeknek is.
A receptek mellett praktikus ötletekkel, menütervezéssel, tárolási tippekkel és technológiai leírásokkal gazdagodhatunk, így a vacsorakészítés egyszerű és örömteli elfoglaltság lesz.

Suzy Karadsheh a The Mediterranean Dish gasztroblog alapítója, receptjeivel millióknak segít követni a világ legegészségesebb étrendjét. Első könyve, a Mediterrán konyha bestseller lett.

The New York Times bestseller
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a lenti képre kattintva
a Booklab Könyvek (animuscentral.hu) oldalán.
Kövess minket Facebookon is!
A képek a kiadó oldalairól származnak.


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes