A jachtparti

Korrupció, hazugság, bizonyos ügyek eltitkolása és egy gyilkosság. Aztán még egy, de azt nagyon balesetnek akarják feltüntetni. A kőgazdag elit és a rejtélyes befektetések összefonódnak, és van, akinek semmi sem drága azért, hogy célba érjen. A Lara Stone-sorozat első darabjának középpontjában egy csillogó jacht áll Monte Carloban.

Könyvajánló

Tasmina Perry: A jachtparti

Gyilkosságok, szerelem, románc, gazdagság, az elit életvitele, csillogás, viszony, érintőlegesen egy kis yachtparti, krimi és oknyomozás: ezeket szőtte egy platformra Tasmina Perry az olvasók nagy örömére. Nem kell óriási irodalmi mélységeket vagy magasságokat keresni benne, pontosan arra való, hogy kikapcsoljon olvasás közben - évszaktól teljesen függetlenül. Lehet ez nyári olvasmány, de téli bekuckózós is, a lényeg, hogy legyen idő belemerülni a cselekménybe. 

Mi is történik a műben? 

Aki végtelen jachtpartira vágyik a mű olvasása közben, nos, az csalódni fog. Valóban szerepel benne jacht, és a megoldás kulcsa is ott van valahol elrejtve, de a lényeg a krimi, szerelem, intrika egyvelege, ami elviszi az olvasót idilli tájakra nyomozni és rejtélyeket bogozni, kis szenvedéllyel megspékelve. Amikor túllendül a könyvet kezébe vevő a kicsit vontatott elején, utána már szeretni fogja Tasmina Perry prózáját ebben a kötetben is.

Jonathon Meyer halott, emberölés áldozata lett. Az elhunyt foglalkozását tekintve gazdag, rejtélyes befektető volt, aki üzleteit jelentős részben Monte Carloban kötötte, saját jachtján, ahol fényűző partik mélyén hangzottak el az ajánlatok. Ami a fedélzeten történik, az a fedélzeten IS marad - kivéve, ha szagot kap egy újságíró. Lara Stone az, és rettenetesen letörte barátnője, Sandrine halála. Mindenki balesetnek kívánja feltüntetni az esetet, de Lara nem hiszi, hogy az lett volna, gyilkosságra gyanakszik, ráadásul azt feltételezi, hogy barátnője ügye összefügg Jonathon Meyer aktájával. 

Milyen titkokat rejt a jacht, milyen alkukat köthettek, ha azokért esetleg ölni IS érdemes? Lara oknyomozás közben versenyt fut az idővel, mielőtt ő is csak egy láb alól eltenni szándékozott vendég lehetne egy partin.

Tasmina Perry mindent összehozott dramaturgiában a sikerhez: rejtély, halál, szerelem, gazdagok élete, szenvedély, feszültségkeltés, üresjáratok kerülése. Az alkalmazott sokszereplős felépítés kicsit megzavarhatja az olvasót, pláne, ha éppen nincs ideje egyhuzamban, de legalábbis rövid időn belül abszolválni a művet. Az oknyomozó történet csak az első a sorban, ha hinni lehet a sorozatcímnek: Lara Stone 1. A debütáló első rész után nyárra sokan várjuk a második részt is - szerintem legalábbis. Bár a nyár, mint évszak és könnyű olvasmány vizionálása nem felel meg a valóságnak, a kötet tartalma sokkal sötétebb és szövevényesebb ahhoz, hogy könnyed nyári olvasmány kategóriába essen.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Ami a fedélzeten történik, a fedélzeten is marad
Lara Stone újságírót porig sújtotta a hír, hogy barátnőjét, Sandrine-t holtan találták. Lara nem hiszi, hogy baleset volt. A jelek szerint Sandrine halála összefügg Jonathon Meyer meggyilkolásával. Utóbbi titokzatos befektető, akit onnan lehet ismerni, hogy Monte Carlo-i jachtján, a Pandorán fényűző partikat rendezett, amelyeken mindenki ott volt, aki számít.
Milyen titkokat rejt Meyer jachtja?
Milyen alkukat kötöttek a fedélzeten, amelyekért ölni is érdemes lehetett?
Larának vajon sikerül kiderítenie az igazságot, mielőtt belőle is csak egy vendég lesz a partin, aki egyesek terhére van?

Tasmina Perry (a képen) megannyi Sunday Times Bestseller szerzője, könyvei milliós példányszámban keltek el világszerte. 
J. L. Butler álnéven thrillereket is ír.
„Senki más nem ráz össze ilyen ínycsiklandozó koktélt intrikából, szenvedélyből és csillogásból.” Hello Magazine
Köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

A képek a 21. Század Kiadó oldalairól származnak.

Gyártó:21. Század Kiadó
ISBN:9789635682249














Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes