Sose add fel!

 Könyvajánló - Bear Grylls: Sose add fel! - Életem kalandja

Bear Grylls a Tűzön, vizen át! c. életrajzi kötetében elmesélte élete meghatározó momentumait, de a műsorairól nem sokat beszélt. Most, 10 évvel később úgy döntött, megosztja a műsoraiból származó emlékeit, kulisszatitkokat, gondolatokat és egyéb dolgokat, amelyek azóta vele történtek.




Sose ​add fel! című könyvében Bear Grylls, a világjáró kalandor, főcserkész és televíziós személyiség a képernyőre lépése óta eltelt évekről, rendkívüli életének és karrierjének alakulásáról számol be. Inspiráló önéletrajzában hősünk magával viszi olvasóit néhány igazán rendkívüli kalandra, és megosztja legnehezebb expedícióinak személyes történeteit, feltárva a leghajmeresztőbb túlélési küzdelmei mögött meghúzódó, felemelő valóságot.
A Tűzön-vízen át! című listavezető bestseller várva várt folytatásában Bear elkalauzol minket a Túlélés törvényei című sorozat kulisszái mögé, és egyedülálló, kendőzetlen betekintést nyújt abba, hogy milyen is belülről egy-egy Sztárok a vadonban epizód, ahol olyan hírességek fordultak meg, mint Barack Obama, Roger Federer vagy Julia Roberts, csak hogy néhányat említsünk a vendégszereplő világsztárok közül.
Útközben Bear beavat minket legszemélyesebb kihívásaiba, felfedi a kalandok igazi értékeit, és megmutatja a bátorság, a kedvesség és a feladást nem ismerő szellemiség elsöprő erejét.

 Ebben a kötetben olyan mélységekig láthatunk a kulisszák mögé, ahogy még ritkán. Rengeteget mesél A vadon törvényei és a Sztárok a vadonban műsorok forgatása alatti kalandjairól, a hajtásról, az évek során kialakult csapatról, a veszélyes helyzetekről és azokról a pillanatokról, amikor az ő vagy egy stábtagja élete tényleg csak pár pillanaton vagy pár centin múlott. Mesél arról, hogyan tudott elszakadni a Discovery csatornától, amire szinte mindene ráment, és hogy ekkortájt találta meg mély istenhitét. A családjáról, feleségéről, gyerekeikről, és a kis privát szigetük szépítgetéséről a walesi partok közelében. És persze nem hagyja ki a világsztárokkal, mint Federer, Obama, Julia Roberts, Channing Tatum, Scott Eastwood, Alex Honnold és másokkal kapcsolatos emlékezetes eseteit.

Hogy hogyan próbálta meg mini hordozható pingpongban legyőzni Federert egy embertpróbáló sziklamászás után; hogy mennyire mély benyomást tett rá Brie Larson; hogy milyen izgatott volt, amikor a hivatalban lévő amerikai elnökkel, Barack Obamával forgatott. Mégis kitűnik a sorokból, hogy számára a legnagyobb sztárok a családtagjai és a közeli munkatársai, barátai. Akikkel éveken, forgatásokon át együtt "küzdött", legyen szó akár a szomáliai vadonról, akár a szibériai fagyokról, akár a tévécsatornák világáról, akár a folyamatosan megjelenő rágalmakról és negatív sajtóvisszhangról.

A kötet meglehetősen csapong az egyes kalandok és emlékek között, de ezzel együtt nagyon olvasmányos, élvezhető, érdekes és inspiráló könyv született, ráadásul Bear Grylls nem tagadja le a hibáit sem, amelyeket az évek során elkövetett, ahogy szépen kirajzolódik bizonyos dolgokban a nézeteinek a változása is. Elmeséli, melyek voltak a legundorítóbb, legveszélyesebb vagy éppen legfelemelőbb pillanatok, és sokkal mélyebb betekintést enged a saját gondolataiba, mint a Tűzön-vízen át! esetén. Az a könyv, az önéletrajzának első kötete sokkal összeszedettebb, és az a könyv volt az, amit elolvasva megváltozott róla a véleményem. De ez főként annak köszönhető, hogy két, az életét, a korai éveit nagyon mélyen meghatározó élményéről ír benne leginkább: az SAS kötelékében történt hihetetlenül kemény, embertpróbáló kiképzéséről, és a néhány évvel későbbi balesetéből, amelyből elképesztő akaraterejének köszönhetően épülhetett fel. 



Ha olvastad a Tűzön-vízen át! kötetet, ajánlom ezt is, de készülj fel: sok szempontból nagyon más. Mégis épp annyira magával ragadó, és sokkal mélyebb betekintést enged abba, ki is valójában Bear Grylls, milyen élmények formálták, és kivé vált az évek során.

Bear Grylls három évig szolgált a Különleges Légi Alakulat 21. ezredében, mielőtt Afrikában egy szabadeséses ejtőernyős balesetben eltörte a gerincét. Felépülését követően az egyik legfiatalabb hegymászó lett, aki valaha felért a Mount Everest csúcsára.

Első tévés sikere a Discovery Channel A túlélés törvényei című sorozata volt, amely minden idők egyik legnézettebb műsora lett, a becslések szerint 1,2 milliárd nézővel. Azóta több extrém kalandműsort készített, mint bárki más a világon, köztük a Sztárok a vadonbant és a Netflix Emmy-díjra jelölt interaktív show-ját, Segíts Bear Gryllsnek címmel.

Tűzön-vízen át! című első önéletrajza tizenöt héten át vezette a Sunday Times bestseller listáját. Több mint kilencven könyvet írt, amelyekből világszerte több mint tizenkilencmillió példány talált gazdára. A Királyi Tengerészgyalogság tiszteletbeli ezredeseként Bear az Egyesült Királyság cserkészetének valaha volt legfiatalabb főcserkésze, és a mintegy ötvenmillió tagból álló globális családot képviselve egyben a Cserkészmozgalom Világszervezetének első nagykövete is.

Feleségével, Sharával három fiuk van, Jesse, Marmaduke és Huckleberry.


 

Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes