Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

Modern korunk járványa a gyulladás - állapítják meg a szerzők, Rubin Eszter és Farkas-Boross Zita a Gyulladáscsökkentő étrend és életmód című könyvükben, amely a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg a közelmúltban. A jó hír az, hogy számos emésztési panasszal küszködő sikeres és fenntartható állapotjavulást ér el, ha e könyvben taglaltak szerint táplálkozik és él.

Könyvajánló - Rubin Eszter, Farkas-Boross Zita: Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

A Gyulladáscsökkentő étrend és életmód című kötet nem titkoltan az IBS és a SIBO szindrómákra kínál megoldást, de a többi krónikus gyulladásban szenvedő is hasznos, alkalmazható tanácsokra talál benne ételekre, követendő életmódra egyaránt. Miről is van szó? Az étrendi tanácsok lényege az, hogy minél több, megfelelő minőségű és mennyiségű olyan táplálékot vegyen magához a betegséggel küzdő ember, amelyeket az emésztőrendszer könnyedén lebont, és a bennük található szénhidrátok jobban felszívódnak. 

A szerzők: Rubin Eszter és Farkas-Boross Zita

Ha képesek vagyunk betartani a mikor, mit és mennyit hármas alapszabályát, az nemcsak az egészségmegőrzéshez járul hozzá, hanem a már kialakult betegségeket is képes tünetmentesen tartani. A szerzők olyan alapanyagokat válogattak könyvükbe, amely különböző kutatási eredmények alapján megfelelnek egy szakmailag már bizonyított kritériumrendszernek. Rubin Eszter és Farkas-Boross Zita ezt megfejelte azzal, hogy a keményítők lebontását is figyelembe véve állította össze a recepteket. Kerülték továbbá a fő allergizáló és intoleranciát okozó összetevőket tartalmazó alapanyagokat, a tejet, a tojásfehérjét és a glutént. Nem győzik azonban hangsúlyozni, hogy mindenkinek saját eredményei alapján kell elhagyni vagy alkalmazni a műben szereplő receptek hozzávalóiból. 

A kötet egyik receptje: steak radicchioval
(A kép Rubin Eszter Facebook oldaláról származik)

Természetesen csak az étkezést górcső alá venni nem elegendő a komplexitáshoz, az életmód átvilágítása és annak fényében a megállapított szükséges változtatás nélkülözhetetlen a gyógyulás megvalósulásához. Érdemes kerülni a nagy mennyiségű finomított szénhidrát és cukorbevitelt (igen, ezt már mindenki tudja, csak nem követi), a vacsora ne legyen bőséges, ne kapkodva együnk, ne terheljük az agyunkat folyamatos információáradattal, és az isten szerelmére, lassítsunk már egy kicsit. Nem dughatjuk homokba a fejünket saját egészségünkkel kapcsolatban: nem lehet mástól várni  megoldást életminőségünk javításában. Felül kell vizsgálni étkezési ritmusunkat, stresszkezelési módszereinket és olyan életmódtényezőket, mint a regeneráció vagy az alvás kérdése.

Ez a könyv ehhez ad mankót. Az első ~100 oldal a mi-miért-hogyanra ad válaszokat a témában, a következő ~200 oldal pedig nagyon-nagyon hasznos recepteket tartalmaz, sok-sok ínycsiklandó fotóval. Ha IBS vagy SIBO szindrómában szenvedsz, a mű kötelező olvasmány. Ha csak simán tennél valamit magadért egyéb krónikus gyulladásokkal kapcsolatban, akkor pedig erősen ajánlott.



Köszönöm a lehetőséget a Jaffa Kiadónak!

A kötet elérhető kedvezményes áron a borítóra kattintva.

Kövess minket Facebookon!

Cím: Gyulladáscsökkentő étrend és életmód
Szerző: Rubin Eszter, Farkas-Boross Zita
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 320
Megjelenés: 2021. június 07.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634754695

Méret: 235 mm x 165 mm x 2 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes