Készülj fel egy ütős varázslópárbajra!

 Te milyen varázsló vagy boszorkány lennél, és hogy állsz helyt egy varázslópárbajban? Most kipróbálhatod!

1_28.png

A sötét árnyak egyre gyűlnek, nem árt, ha a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjai is felkészülnek. Albus Dumbledore ezért úgy dönt hogy gyakorlati Sötét Varázslatok Kivédése órákat indít, amelynek keretében varázslópárbajban gyakorolhatják a kis boszorkány- és varázslópalánták a különféle átkokat, védőbűbájokat és rontásokat. A tanárok felügyelete alatt használhatnak varázstárgyakat, idézhetnek meg rontásokat és köthetnek szövetségeket, hogy meg tudják védeni magukat, ha szükséges. Most két ilyen párbajozó roxforti növendék bőrébe bújhatunk egy Magyarországon vadi új megjelenésű, karácsony előtt néhány nappal a Reflexshop által kiadott társasjáték segítségével.

De milyen is ez a játék? Mivel a Roxforti csata egyik kedvenc lett nálunk, meg úgy általában a Harry Potter tematika bejön, nem is volt kérdés, amint láttam, hogy megjelent, meg is rendeltem. Mondhatjuk, hogy a fa alá, de igazából nem, ez egy saját kis magánakció volt saját részre. :)

Fontos, hogy ez a társasjáték kizárólag kétfős, egymás elleni játék, nem lehet többen (és kevesebben sem) játszani. A Roxfort két növendékét alakítjuk, akik párbajoznak egymással a szakkör keretén belül. Mechanikáját tekintve pakliépítős játék, ha ismerjük a Roxforti csatát, ahhoz hasonlóan működik, csak kevesebb féle kártyával és egymás ellen, de a dizájn is nagyon hasonló, más színekkel.

3_14.png

A játék során nem nevesített karakterekkel játszunk, hanem egy-egy ház névtelen (vagy ha úgy tetszik, a saját nevünkkel) képviselőjével, de összecsaphat két Mardekáros vagy két Hollóhátas diák is. Egy kicsi tábla van csupán a játékhoz, amin a házjelzővel lépkedünk, a Start és az Ájulás mező között hét lépés van. A saját paklinkból minden körben 5 lapot húzunk fel, ezek között lehetnek varázslatok, támadások, gyógyítások, rontások, illetve befolyásjelölők. A befolyással tudunk vásárolni, amivel növelhetjük a pakli méretét, és minden játékban szert tehetünk szövetségesek segítségére is, akik addig velünk maradnak, amíg valamelyikünk el nem ájul. Rontásokat tehetünk a másik játékos paklijába, amelyek jelentősen csökkentik a támadási és gyógyítási esélyeit a körben, amikor kihúzza, gyógyíthatjuk magunkat, illetve támadhatjuk az ellenfelet, egy-egy mezővel hátrébb kényszerítve a táblán, egyre közelebb az ájuláshoz. Annak, hogy milyen házat választunk az elején, annyiban van szerepe, hogy bizonyos tárgyaknak van plusz funkciója az alapon túl, amelyeket csak akkor használhatunk, ha az adott házhoz tartozunk, vagy pedig van olyan szövetségesünk, aki oda tartozik. Ez utóbbit nem nehéz elérni, tegnap este próbáltuk ki a játékot először, nekem a végére azt hiszem, 8 szövetségesem lett, és 3:1-re győztem. Egy játék addig tart, amíg valamelyik játékos el nem ájul háromszor. Ájulás után minden szövetségest is össze kell szedni, és belekeverni a saját paklinkba, és ismét a start mezőről indulunk, így a következő játékban fokozatosan húzhatjuk ki és tehetjük le magunk mellé ezeket a szövetségeseket, hogy segítsék a játékunkat.

Hangulatos, élvezetes, de egyszerű, viszonylag gyors, szerencsén is alapuló, de azért ügyes kis taktikázós játék, tipikus pakliépítős, de most HP köntösben. Nekem tetszett, kifejezetten élveztem szórni a kis átkokat, varázslatokat. Egy picit talán kiegyensúlyozatlannak éreztem, de van egy olyan gyanúm, hogy ez a random húzott kezdő állatkám miatt, a bagoly miatt lehetett, mert ahogy néztem, szerintem az ő segítsége éri a legtöbbet. Minden körben kerül a lapjára egy befolyásjelző, vagy pedig felhasználhatjuk ami rajta van. Ennek a segítségével elég hamar sikerült begyűjtenem Dumbledore-t, aki nem kis segítség, és egy csomó másik hasznos szövetségest is, Draco pl. kifejezetten erős szövetséges, ha jókor jön fel és tudjuk használni a képességét, 3-4-5 támadást is bevihet ő maga. 

A kártyák vékonyabbak, mint a Roxforti csata esetén, de nem tűnik egyelőre nagyon sérülékenynek, bár nálunk azért a játékok is, könyvek is szépen egyben maradnak, vigyázunk rájuk, ésszel keverjük és forgatjuk. (Nem, kártyavédőt sosem használunk, részemről kissé felesleges pazarlásnak érzem a dolgot, de ez csak az én heppem.)

Ha a játék magyar kiadójánál, a Reflexshopnál rendeled meg, amit ide kattintva megtehetsz, akkor jár hozzá négy db ajándék promókártya (ne felejtsd el a kosárba tenni azt is majd, ha megvennéd a játékot!)

Roxforti csata a szörnyekkel együtt - Monster box of monsters

Kövess minket Facebookon!

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes