5 mennyei koktél a nyárra

A nyárral együtt beköszöntött a koktélszezon is. A kánikula elől menekülve egy fedett teraszon vagy egy hangulatos klímával felszerelt bárban élvezet elkortyolgatni egy frissítő, jeges koktélt. Persze egy finom koktél bármilyen alkalommal jól esik, de a forróságban például egy kellemes limonádé kellőképpen fel tudja frissíteni az embert. Próbáld ki valamelyik finomságot, és egy jéghideg koktéllal a kezedben élvezd tovább a gyönyörű nyarat.

Epres-bodzás limonádé

A napozás és az alkohol nem jó párosítás, könnyen ki lehet száradni és a fejünkbe is száll, ezért érdemes inkább az esti pihenéshez meghagyni az alkoholos italokat. Ezért jöjjön ez a kis gyümölcsös finomság a napozáshoz. Nagyon egyszerű, mégis isteni! Néhány szem epret vágj fel kisebb darabokra és a pohár alján nyomkodd szét őket. Ha ez megvolt önts rá egy kevés bodzaszörpöt és egy kis citromlevet, majd öntsd fel vízzel vagy szódával. Dobj bele még néhány szem epret, a pohár szélére citromkarikát, zárásul mehet a jégkocka, szívószál és már kész is a frissítő nedű. Ha egy kerti partira szeretnéd feldobni, előző este eperdarabokkal készíts hozzá jégkockákat. Imádni fogják!

strawberry-lemonade-with-lime-landscape-v1-600x393.jpg

Dinnyekoktél

Ez a koktél nemcsak finom, de tálalásának köszönhetően még mutatós is. Végy egy 4-5 kilogrammos dinnyét, óvatosan vágd le a tetejét. Vájd ki a belsejét, majd a felét öntsd turmixgépbe, add hozzá két narancs levét. Utána szeletelj fel egy lime-ot, kockázz fel egy-két darab barackot és egy kisebb fej sárgadinnyét. A turmixolt dinnyelevet töltsük vissza a kibelezett dinnyehéjba és tegyük bele a felaprított gyümölcsöt és néhány mentalevelet. Négy óra a hűtőben és isteni nedűt kínálhatunk a vendégeknek. Ha nincsenek gyerekek a közelben megbolondíthatjuk néhány deci pezsgővel vagy vodkával.

party_tip_watermelon_bowl.jpg

White Sangria

Rendkívül egyszerű elkészíteni, de garantáltan mindenki szeretni fogja. Nem kell hozzá más, mint egy üveg könnyű fehérbor, egy narancs és egy citrom leve. Ezeket összekeverjük, aprítunk még bele egy kis narancsot, barackot, citromot, lime-ot és pár szem epret. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, másnap pedig nincs más dolgunk, mint élvezettel elfogyasztani.

Maui Island Breeze

Ne feledkezzünk meg az igazán édesszájúakról sem, akik ezt a koktélt biztosan nagyon fogják szeretni. Szükség lesz hozzá 1 liter ananászlére, 2 deci áfonyalére, 2 deci vodkára és néhány szelet ananászra. A folyadékokat keverd össze, néhány jégkockával együtt töltsd poharakba, majd díszítsd őket ananászszeletekkel és élvezd az édes ízek harmóniáját.

island-breeze-cocktail-4-of-5w.jpg

Wsciekly Pies

Egy lengyel shot (rövid-koktél) különlegesség, melynek neve magyarra fordítva veszett kutya. Sokat sejtető név, amely nem hazudik. Néhány pohárral ebből és garantált az asztalon táncolós, ereszd el a hajam buli. Ebben az italban az édes, a csípős és az alkohol karakteres ízt adó házasságával találkozunk. Szerencsére könnyen elkészíthető. Először egy 1 evőkanál málnaszirupot (vagy nagyon sűrű málnaszörpöt) teszünk egy feles pohárba, nagyon óvatosan ráöntünk 3 cent vodkát, végezetül 3-5 csepp tabasco szósszal zárjuk a sort és keverés nélkül egy hörpintésre megisszuk.

 Kövess minket a Facebook-on is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes