21 spirituális lecke súlyproblémák végleges megoldásához

Miért hízunk? Hogyan lehet lefogyni véglegesen? Dumáld meg a tudatalattiddal, javasolja a szerző 21 spirituális leckén keresztül, sok konkrétumot is felfedve könyvében. Ez a könyv nem az étellel való kapcsolatról, hanem a szeretethez fűződő viszonyról szól. Az igazi gyógyítód ugyanis a szeretet. 

Könyvajánló - Marianne Williamson: Tanítások a súlycsökkentéshez - 21 spirituális lecke súlyproblémáid végleges megoldásához

Marianne Williamson könyvében nem csupán túlsúlyunk alapvető okaival foglalkozik, hanem szenvedésünk forrásait is felkutatja. Ehhez le kell szögezni azt, hogy testünk gyakran rendkívüli gyógyító képességgel rendelkezik, ha hajlandók vagyunk a betegségek mögöttes okaival is foglalkozni. Igen az életmódváltozás csodákra képes, legyen szó korai stádiumú prosztatarákról cukorbetegségről, magas vérnyomásról, magas koleszterinszintről, ízületi gyulladásról vagy akár depresszióról.

Semmiképpen sem szabad az élet stílusunkat a valódi énünktől elválasztani, nem lehet kizárólag elkülönült lényként tekinteni önmagunkra. A szerző megítélése szerint valójában nem csak magáról a betegségről, túlsúlyról, szívbetegségekről, vagy rákról van szó, hanem a magány, a depresszió és az elszigeteltség járványszerű elterjedéséről is. (Személyes véleményem szerint gyakran lustaságról és az önfegyelem hiányáról van sok esetben szó - totálisan saját tapasztalat.) A szerző megítélése szerint a magányba, depresszióba, evésbe menekülő páciensei csak az adott napot akarják túlélni és nem veszik figyelembe, hogy rövidtávú megoldásaik hosszútávon teljesen értelmetlenek, szó szerint lerövidítik az életüket is.

Ez a könyv barátok közötti beszélgetéssel kezdődött és végződött. Oprah Winfrey ihlette meg, részt vett keletkezésének folyamatában, és irányította annak vízióját. Nem csupán lelki szinten, de sok tekintetben irodalmi szempontból is közös munka eredményeként jött létre.

Amíg ezek a lelki fájdalmak és a mély szomorúság ismétlődő gyakorisággal nem öltenek testet fizikai fájdalmakban is, addig a legtöbb ember nem képes változtatni. Ahogy az egyik népszerű magyar animációs filmben mondta Doktor Bubó: "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé!” Igen a legtöbb ember így működik, el kell érkezni arra a pontra, amikor hiába tűnik nehéznek a változtatás, akkor is meg kell próbálni, mert a testre vagy a test egyes területeire ható fizikai fájdalom már olyan hatalmas, hogy nem éri meg folytatni a régi életmódot. Egyetlen hasznos tulajdonsága van a saját magunkkal való foglalkozásnak: amennyiben helyes módszerrel, megfelelő intenzitással nyúlunk saját testünkhöz, a változások meglehetősen dinamikusak és nagyon hamar jelentkeznek. (Nem megyek messzebbre, mint hogy amikor sajogni kezd a térdem, akkor háromszor 25 célzott lábemelés már két nap után tünetmentessé teszi az adott testrészt. Akár csodát is lehetne tenni ha sokkal komolyabban venném a testmozgást.) Ugyanakkor csak a testet kezelésbe venni a lelki okok feldolgozása nélkül szinte reménytelenné teszi a tartós fogyást: muszáj komplexen gondolkodni!

Amikor valamit sikerül elérni saját testi-lelki állapotunkkal kapcsolatban, hatalmas kő esik le az ember - nem, nem a szívéről, de akár arról is, hanem a testéről: hiszen máris könnyebben lép, könnyebben lélegzik az egyén, érdemes nem a félelemre alapozni egy életmódváltásban, hanem az öröm, élvezet, szabadság és szeretet vonulatai mentén építeni a változás felé menő úton. Nincsenek jó és rossz ételek, csak ételek vannak, amelyeket (milyen meglepő és milyen egyszerű) csak megfelelő módon érdemes elkészíteni és megfelelő adagban kell elfogyasztani.

Érdemes hallgatni a belső hangunkra, a belső bölcsességeinkre, amelyek ott bujkálnak a fejünkben, csak hallgatni kéne rá. Ahogy Oprah Winfrey mondta egyszer: "Halld meg a suttogást, mielőtt üvöltés lesz belőle!" Bármi segíthet abban, hogy mélyebb szinten tapasztaljuk meg azt: valami sokkal nagyobb dolognak vagyunk részei, mint amit mi el tudunk képzelni. A ű megállapítása szerint a szeretet nem az amit kapunk, hanem mi magunk vagyunk a szeretet - ami pedig nagyon fontos ahhoz, hogy a gyógyulás útjára lépjünk. 

A könyv nem fogyókúrás receptekből vagy mozgásra ösztönző tornasorokból áll, a mű 21 leckéből álló spirituális tananyag, amely független a fentiektől: ezek a leckék a testsúllyal kapcsolatos szemléletmódot kívánják megváltoztatni, sőt, továbbmenve a tudatalattit szeretné a szellem erejével kedvezően és maradandóan átprogramozni. A kényszeres túlevés szempontjából a gondolkodást kívánja összehozni azokkal a spirituális elvekkel, amelyek szabaddá teszik az egyént. A szerző már a 17 oldalon leszögezi, hogy a test önmagában véve teljesen semleges, nem okoz semmit, teljes mértékben a következménye, nem pedig okozója azoknak. Meggyőződése, hogy a túlsúly oka az elmében rejlik, ami nem más, mint a félelem, a félelem pedig egy olyan hely, ahol a szeretet áramlása megakadt, A félelem tudattalan kényszeres cselekvéssekben ölt testet, amelyek mértéktelen és / vagy egészségtelen táplálkozásban és szokásokban, illetve a megfelelő mozgással szemben tanúsított ellenállásban mutatkoznak meg. A testtömeg megfelelő mértékű csökkentéssel csak akkor oldható meg maradandóan és alapjaiban, amennyiben magát a félelmet szünteti meg a páciens.

Légy kedves önmagadhoz! - tanácsolja a szerző a 21 spirituális lecke feldolgozása során. Igyekszik eloszlatni azt a tévhitet, hogy az egészséges ételek nem jók, nem ízletesek, inkább arra fókuszáltatja az olvasót, hogy lássa és helyesen lássa azt amit éppen megenni készül: "nem az a fontos, amit látsz; csak az a lényeg, hogy látsz, ez az egyik oka annak, hogy az egészséges étel unalmasnak, kevésnek és ízetlennek tűnik ... valójában nem látod... Egy iparilag feldolgozott élelmiszer vonzóbb lenne, mint az, amit a természet kínál?" Az ételed legyen a természetes életciklus része, egyáltalán nem helyes, amikor a táplálék sokak számára csak stresszfaktorként jelenik meg a hétköznapokban. A sejtek nem felejtették el ezt a természetességet, csak mi feledkeztünk meg róla. Az állatok nagy része ösztönösen tudja, hogy mit egyen - és ez az emberre is igaz. Meg kell ismerkedni a testeddel, hogy meghalld a kéréseit - ha helytelenül bánunk a testünkkel, azzal önmagunkat is bántjuk.

A leckék címei is árulkodóak: bontsd le a falat, ébreszt fel a valódi énedet, szeresd a tested, teremts kapcsolatot a jó étellel, éld meg az érzéseidet, engedd meg a fájdalmat, bocsáss meg magadnak és másoknak, becsüld meg a folyamatot, igazi éned megszületése, lélek műtét, a ragyogó test - valamennyi arról árulkodik, hogy lélekben erősítsd meg önmagad ahhoz, hogy egyensúlyba kerülj önmagaddal és a természettel.

Olvassátok!


Fülszöveg

Mi ​a kapcsolat a spiritualitás és a fogyás között?
Marianne Williamson új könyvében 21 spirituális leckén keresztül adja meg a választ, hogy azokat követve a tudatos fogyással örökre lemondhass súlyfeleslegedről.

A csodák tanítása szerint minden gondolat formát ölt valamilyen szinten. Ha az evéskényszereddel kapcsolatos gondolatminták nem változnak meg, akkor, még ha fogysz is, megmarad a tudat alatti késztetés, hogy visszaszedd. Nem az a lényeg, hogy milyen gyors, hanem hogy holisztikus, azaz mindenre kiterjedő legyen a súlycsökkenésed. Valóban azt akarod, hogy az elméd, az érzelmeid és a tested egyaránt lefogyjon? Az a súly, ami csak a testedről tűnik el, a lelkedről azonban nem, nagy valószínűséggel visszatér. Ezért értelmetlen azon fáradozni, hogy megszabadulj a súlyfeleslegtől, ha nem állsz készen arra is, hogy megválj a megfelelő gondolatformáktól, melyek eredetileg életre hívták és most a helyén tartják túlsúlyodat.

Az ítélkezés és a hibáztatás a létező legsúlyosabb gondolatok, mivel hiányzik belőlük a szeretet. A félelem-elme termékei, és a legsűrűbb energiát fejezik ki az univerzumban – annak érzékelését, hogy valaki bűnös. Ha megtanulod, miként bocsáss meg magadnak és másoknak, az a legnagyobb ajándék, amit csak adhatsz magadnak a tudatos súlycsökkenéshez vezető utadon. A kényszeres evés elválaszt téged másoktól, a megbocsátás pedig meggyógyítja az elkülönülést. 

A könyv 21 leckéje mély utazásra visz téged, lépésről lépésre megtanulod, hogyan változtasd meg az önmagaddal, a testeddel való kapcsolatodat. Amint az elméd megtanulja elengedni a félelmet, a tested szélnek ereszti felesleges kilóit.
Ez a kurzus nem az étellel való kapcsolatodról, hanem a szeretethez fűződő viszonyodról szól. Az igazi gyógyítód ugyanis a szeretet.

Marianne Williamson (a képen) nemzetközileg elismert szerző, spirituális vezető, politikus és aktivista. Eddig 13 könyvet írt, több közülük New York Times bestseller lett. Az Államokban jótékonysági munkát végez a beteg emberek megsegítésére, valamint béke kultúráját igyekszik népszerűsíteni. A Los Angeles-i Angel Food projekt és Béke Szövetsége szervezet alapítója. Többször is szerepelt az Oprah Winfrey Show-ban, ami széles körű ismertséget szerzett neki.

Köszönöm a lehetőséget a Bioenergetic Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is!
A képek a Bioenergetic Kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: Tanítások a súlycsökkentéshez
Szerző: Marianne Williamson
Fordító: Vörös Szabolcs Ágost
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Oldalak száma: 216
Megjelenés: 2022. február 15.
ISBN: 9789632915623
Méret: 237 mm x 165 mm x 10 mm















Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes