Kultúrpara

2020. február 29., szombat

A 2020-as Velencei Karnevál képekben

Kíváncsi vagy, milyen volt az idei Velencei Karnevál? Barkóczi Brigitta gyönyörű képei most elrepítenek ebbe a mesés forgatagba.

Idén február 8-án hajós felvonulással vette kezdetét Európa leghíresebb jelmezes felvonulása, a Velencei Karnevál. Évről évre minden nap emberek tízezrei látogatnak el a lagúnák városába, hogy részesei lehessenek ennek a különleges eseménynek. A lelkesebbek parádés, színes, látványos, izgalmas, egyedi és sok esetben saját kezűleg készült jelmezekbe öltözve vetik bele magukat a forgatagba, míg mások gyönyörködnek a kosztümökben, fotóznak. Egyes napokon akár a százezret is elérheti a látogatók száma.

Tavaly novemberben az esőzések okozta áradás, majd januárban az apály is megnehezítette a város életét. Talán sokakban fel is merült a kérdés, hogy vajon mi lesz idén a karnevállal. A város sok mindent túlélt már, ezeket az akadályokat is sikerrel vették és elrajtolhatott ez az ősi hagyományokra épülő ünnepi kavalkád.

A koronavírus-járványtól való félelem miatt a szokásosnál kevesebben érkeztek ugyan, mint a korábbi években, de még így is több tízezren vonultak az utcákra, hogy élvezhessék ezt a gondolás felvonulással, álarcosbállal, összesen 150 farsangi programmal tarkított ünnepet. A városközpont és szinte minden sziget, múzeum, színház részt vesz a karneváli pezsgésben.

Idén sajnos a járvány miatt a tervezettnél két nappal korábban, február 23-án ért véget a móka, de egy kedves barátnőm hosszú évek óta állandó vendége az ünnepnek, és így is rengeteg gyönyörű és különleges képet készített. Tavaly már megmutattam nektek néhányat Barkóczi Brigitta mesés képeiből, aki idén is megörvendeztetett egy válogatással. Ha lemaradtál tavalyi képeiről, kattints a címre:

A 2019-es Velencei Karnevál képekben

Most pedig jöjjön egy válogatás az idei év különleges jelmezeiből:

Ezen a képen, akárcsak a főképen az olasz Paolo látható, aki minden évben parádés jelmezt készít magának (a tavalyi posztban is helyet kapott, mert akkor is meseszépet alkotott, érdemes meglesni)

Egy édes, bájos, igazi romantikus darabban pózolt Corinne, Belgiumból

Bevallom erős váltás a cukirózsaszín után, de valamiért tetszett a kontraszt a két kép között, a képen Falk látható Németországból.

Aranyba öltözött szépség, Eve Franciaországból

Azok a pávatollak! Engem megvett magának és lenyűgözött Irina Észtországból

Éééés az idei évben a "Reni kedvence" díjat kapja: Stella Franciországból! Ötletes, különleges és nem is tudom, de valamiért első látásra beleszerettem :)

Gyönyörű maszk, igéző tekintet, a hölgy pedig Nurun Nisa, Franciaországból

Ha álarcos esküvőt tartanék, valami ilyesmi lenne a tökéletes menyasszonyi viselet: Lili Németországból

Az Ősz boszorkánya, legalábbis nekem ez jutott eszembe Sabine különleges kosztümjéről és pazar maszkjáról. Gyönyörű!

Valamiért nekem ez a jelmez egy gonosz főhősre hajaz. Nem tudom mire gondolhatott a Cataniából érkező Mirko, mindenesetre emlékezetes darab, tetszik.

Furcsa páros mégis jól kiegészítik egymást: Joëlle és Christian Franciaországból

Álomszép kék, látványos jelmez, ráadásul Brigi tökéletesen komponálta meg a fotót, melyen a Franciaországból érkezett Liliane és partnere látható

Martina és barátnői Németországból utaztak Velencébe és magukkal vitték a négy évszakot is.

Annyira jól sikerült a kép, hogy csak másodszori nekifutásra tűnt fel, hogy csupán ketten vannak a képen, a harmadik maszk csak kiegészítő. Imádom ezeket a színeket és gyönyörűen sikerült a fotó is. A maszkok mögött pedig Reine és Annabelle Franciaországból

Többen érkeznek családdal, barátokkal és van, aki minden évben még a család legszőrösebb tagját is beöltözteti. Idén Fidji a finom eleganciát választotta. Tündéri, és még Facebook oldala is van :D 

zz_dsc_7093_small.jpg

És ilyen, amikor a maszk mögött egy fotós lapul, Jann Franciaországból :D 

fuggo01_small.jpgSabine Franciaországból - nincs adat - Solange Franciarországból

fuggo02_small_1.jpg

Yasmine Franciaországból  - nincs adat - Falk Németországból

Most pedig jöjjön még néhány kép, kattintsatok a galéria megnyitásához:

Kövess minket a Facebook-on is!

És ne feledjétek: Velence nem ér véget a karneválnál...kattints!

2020. február 28., péntek

Elérkezett a végső összecsapás ideje...

Könyvajánló - Ed McDonald: Kárhozat (A holló jele 3.)

Galharrow megmártózott a Kárhozat mocskában,
magába szívta mérgezett erejét, és most
visszatért a végső összecsapásra, ahol a világ sorsa a tét.

Ed McDonald A holló jele trilógiával levett a lábamról. Az első résznél még volt némi hiányérzetem, aztán a folytatások már teljesen beszippantottak. Ha nem olvastad a sorozat korábbi részeit, akkor ajánlom azokról olvass, mert jó eséllyel spoiler-be fogsz botlani a korábbi részekről ebben a posztban. Szóval, íme:

Éjszárny (A holló jele 1.)

Hollóvér (A holló jele 2.)

A háború a Mély Királyai és a Névtelen között sosem ér véget. Az első kötetben a Névtelenek és néhány bátor harcosnak köszönhetően sikerült visszaverni a Mély Királyainak újabb kísérletét, hogy az emberiséget leigázzák és rabszolgasorba taszítsák. Aztán eltelt négy év és jött egy újabb veszedelem. Számos áldozat árán, de Ryhaltnek és társainak ismét sikerült győzelmet aratniuk. Ám egy ilyen véres, rettenettel teli, mágikus világban a győzelem sem mindig ér fel egy igazi győzelemmel. Galharrow egy szerelmét elvesztette, aztán az újabb esélyt a boldogságra is feláldozta, ráadásul a kislány, akit gyermekeként szeretett, a világ legveszélyesebb melóját vállalta el cserébe, hogy megmenthesse az ő életét.

A sorozat harmadik és egyben zárókötetében, a Kárhozat című regényben ugrunk az időben hat évet az előző rész vége után. A kötet első fejezeteiben szinte minden időt Ryhalt elmúlt hat évének megismerésével és a hihetetlen változásával töltünk. Ryhalt céljához bevette magát a Kárhozat mérgező pusztaságába, ahol társasága csupán egykori barátjának szelleme, miközben ocsmány teremtmények akarják mindenáron levadászni Acradius király parancsára.

Az Éjszárny teljesen megváltozott fizikálisan. Magába fogadta a Kárhozatot, aminek köszönhetően képes volt tájékozódni ebben a rettenetes szörnyek lakta pusztaságban, és képes volt éveken keresztül életben maradni. Ám amikor Nall, az egyik Névtelen megkeresésére visszatér a Peremre, rá kell jönnie, hogy nem csak a Kárhozatban vadásznak az életére, hanem az emberek között is ott a célkereszt a fején. Ráadásul azt a kevés megmaradt barátját akarják felhasználni ellene.

2000000001210.pngA második részben már bizonyította, hogy milyen fontosak a bajtársai és lehetetlen volt nem megkedvelni az ipsét. Sajnos a korábbi részekhez hasonlóan ezúttal sem kímélte a szerző a szereplőket. Mindkét oldalon akadnak veszteségek. Imádom, hogy bár több szereplő is mindent megtesz azért, hogy megmentse a világot a pusztulástól, gyakran kell szembesülniük vele, hogy ők is csak esendő emberek.

<<-- Ha eddig lemaradtál erről a trilógiáról, akkor van egy jó hírem: csomagban kedvezményesen rendelheted meg a kiadó honlapján erre a képre kattintva.

Menet közben a frontvonalak erősen eltolódnak és egy idő után már fogalmunk sincs, hogy ki, kivel van és miért is harcol. Galharrow útnak indul, hogy megmentse Amairát és már mind érezzük, hogy a közel a végső összecsapás. Nem csak Amaira megmentése a cél, ismét az ő vállukon a világ megmentésének terhe. De vajon ki és miként kerül ki győztesen egy ilyen kilátástalannak tűnő küzdelemből?

Az összecsapások újabb helyrehozhatatlan károkat okoztak a világban. Mérgező eső és undorító szörnyek, melyek már nem csak a Kárhozatot "örvendeztetik meg" jelenlétükkel. Ráadásul a Névtelen egyre gyengülnek, a Mély Királyai pedig a végső leszámolásra készülnek.

Apró lépésekben haladunk a végkifejlethez, miközben szemtanúi lehetünk Galharrow hihetetlen változásának. Az első két rész sem szűkölködött epikus harcokban, akciójelenetekben és borzalmakban, akik erre vágynak, azoknak is bőségesen kijut a jóból ezúttal is. Kapunk fordulatokat, izgalmakat szép számmal, ráadásul minden alkalommal, amikor már azt gondolnánk, hogy itt a vége, nincs menekvés, akkor kapunk egy kis reménymorzsát, ami a szereplőket hajtja tovább. Közben pedig folyamatosan tippelgetni tudunk csak, hogy miként is zárja le a szerző ezt a sötét, nyomasztó, de bajtársiassággal, kitartással teli történetet egy mocskos és darabjaira hulló világban.

McDonald tökéletes ritmusban potyogtatja az információmorzsákat, küldi reménytelen harcba a szereplőit, páratlan módon képes folyamatosan fenntartani a feszültséget. Tetszett, hogy egy kicsit a távoli múlt titkaiból is kapunk részleteket. Egy kicsit beleshettünk a Névtelenek eredettörténetébe és ismét kaptunk egy-egy apró szeletet Ryhalt múltjáról. Ráadásul, bár rengeteg dolgot nem értünk még, egy kicsit közelebb kerültünk Galharrow által a Kárhozathoz is.

Nagyon jó lezárást kapott a történet, de én bármikor szívesen olvasnék még erről a világról, remélem idővel a szerző úgy dönt, hogy egy-két jó sztori erejéig újra elkalauzol minket a Kárhozat mocskába.

ed_mcdonald_karhozat_b1.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Agave Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebook-on is!

2020. február 22., szombat

Ami a Trónok harcán túl van...

Könyvajánló - George R. R. Martin: Álomdalok 2 - Ami a Trónok harcán túl van

George R. R. Martin írásaiért tízmilliók rajonganak. Karrierjének legsikeresebb darabjai A tűz és jég dala ciklusból kerültek ki, de a szerző munkássága nem csak ebből áll. Az Álomdalok kötetekkel arra vállalkozott, hogy mindenki megismerhesse életművének egy-egy fontosabb állomását, hogy megmutassa nemcsak fantasy-ban képes ütős történetet alkotni, hanem horrorban és sci-fi-ban is megállja a helyét.

George R. R. Martin neve összefonódott A tűz és jég dala sorozattal, de akik ismerik a munkásságát, pontosan tudják, hogy a korábbi évtizedekben is bőven adott ki sikeres, rangos díjakkal jutalmazott történeteket. Az Álomdalok első kötetében megismerhettünk számos novellát, melyek a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években írt. Most az Alexandra Kiadó elhozta a rajongóknak a második kötetet, amelyben négy nagy fejezetre bontva találunk jobbnál jobb írásokat a szerzőtől.

Akik olvasták az első kötetet, azoknak már nem lesz újdonság, hogy a fejezetek előtt kapunk a szerzőtől egy kis szösszenetet arról, hogy mi fog várni ránk. Az első fejezetben Haviland Tuf életéből kapunk pár szeletet. Az első novellában, a Bestia Nornnak című történetben az ökomérnök Tuf a Bárkával megérkezik egy bolygóra, ahol halálig tartó viadalokat szerveznek egy arénában tizenkét ház különböző bestiáival. Aztán jött a következő Tuf-történet, az Őrzők, ahol Tuf egy haldokló bolygót szeretne megmenteni, de ezt nem mindenki fogadja kitörő örömmel, ám egy jól megkötött üzletnek köszönhetően mégis van esély. Mindkettő szórakoztató és izgalmas történet.

Az ezt követő fejezetben kapunk egy adagot Martin filmes kalandjairól, például az Alkonyzóna című sorozatról és azon belül is egy olyan epizódról, mely nem került a képernyőkre, pedig egy elég erős, érdekes sztori. A kevésbé járt út című részben megismerünk egy családot, ahol a kislány azt állítja van egy férfi a szobájában, de mivel a szoba üresen áll, egészen addig nem foglalkoznak a kislány szavaival, amíg anyuka, Denise össze nem fut egy tolószékben ülő férfival, aki egy pillanat alatt köddé válik. Apukát, Jeffet is elkezdik látomások gyötörni, és a történet még érdekesebbé válik, amikor Denise-t felhívja Jeff, hogy menjen haza, de a nőt nem az várja, amire számított.

A két forgatókönyvet két novella követi, az egyik a Xavier Desmond naplójából. Számomra talán ez volt a legkevésbé érdekes darab a kötetben. A világ nem volt túl érdekes, az egész így önmagában kicsit sekélyes volt. Na, de sebaj, senki sem lehet tökéletes, George R. R. Martin is hibázhat. Bár az is lehet, hogy bennem van a hiba és sokaknak ez a történet is kedvenccé válhat. :)

Aztán elérkeztünk a kötet negyedik részéhez, ami bevallom sokkal érdekesebb és élvezetesebb volt számomra, mint a korábbi fejezetek. Az önmagával harcoló emberi szív hat történetet sorakoztat fel. Itt is akadtak hullámvölgyek, bár egy kifejezetten kiemelkedett szerintem, ez pedig a Bőrorzók, ami egy jó kis horror-thriller. A sztori egy brutális gyilkosság körül zajlik. Willie egyik barátjának, egy fiatal lánynak a megcsonkított testére bukkannak, mire ő felkéri Randi Wade magándetektívet, hogy derítse ki mi történt. Randit felkavarja az ügy, mert túlságosan hasonlít az eset apja halálára. Az esetet egyre brutálisabb gyilkosságok követik, ráadásul Randi egyre súlyosabb titkokra derít fényt. Nyomozás, vérfarkasok, azaz likantrópok és megnyúzott holtestek sora. A történet kicsit lassan indul be, de a vége brutálisan jó.

"... az éjszaka sötétjében lapulhat olyasmi, ami a vadászokra vadászik."

Izgalmasan összeállított kötet. Mindegy, hogy fantasy, horror vagy épp sci-fi, mind egyedi és érdekes történetek. Ráadásul a kötet végén még egy áttekintést is találunk a szerző magyar nyelven megjelent írásairól. George R. R. Martin életműve valóban rendkívül színes és izgalmas, biztos vagyok benne, hogy bárki talál kedvére valót egy ilyen változatos kötetben. Rajongóknak kötelező, akik pedig most ismerkednének meg a szerző írásaival és nem rögtön a több ezer oldalas világhírű A tűz és jég dala ciklus elolvasásával kezdenének, azoknak tökéletes ízelítő.

alomdalok_ii_b1_ok.jpgKöszönjük az Alexandra Kiadónak a recenziós kötetet!

Ha felkeltette az érdeklődésed, kattints a képre, a kiadónál kedvezményesen megrendelheted.

Kövess minket Facebookon!

Rémisztő történet a sárkányok korából

Veszélyes amazonok huszonegy történetben, kiemelkedő írók tollából

A kísértet kitálal

Hogyan élt egy kóbor lovag a Trónok harca előtt?


2020. február 21., péntek

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?

Könyvajánló - T. M. Logan: 29 másodperc

"Mit tennél, ha valaki felajánlaná, hogy hívj fel egy számot, mondj egy nevet, és az az ember örökre eltűnik a föld színéről? Csak 29 másodpercbe telne. Megtennéd?"

A kötet egy nyomasztó jelenettel indul. Megismerjük a harmincas évei elején járó Sarah-t, akit főnöke teljesen kikészít erőszakosságával. Egy céges rendezvény utáni közös vacsoráról egy taxiban utaznak a szálloda felé és a pasi szokásához híven durván nyomulni kezd a nőre. A haját cirógatja, a combját fogdossa, megjegyzéseket tesz arra, hogy lehetne hálásabb beosztott, stb. Undorító patkány finoman fogalmazva ez a szexuális ragadozó. Szerencsére sikerül ezúttal is meglépnie a pasi elől. Sajnos nem Sarah az egyetlen, akinél próbálkozik a neves szaktekintély, Lovelock professzor, de a munkahelyén mégsem tesznek semmit a nők védelmében.

"Lovelock túlságosan értékes árucikk, ezért érinthetetlen."

Nem olvastam a szerző korábbi művét, a Hazugságok című regényt, így nekem újdonság volt a szerző stílusa, amivel már az első oldalakon megfogott. Éreztem a feszültséget, a kiszolgáltatottságot, ami kínozta Sarah-t, miközben a taxiban próbálta kitalálni, hogyan kerülhetne ki ebből a helyzetből.

Aztán haladunk előre a történetben, megismerjük Sarah-t, akinek otthon is komoly gondokkal kell megküzdenie: két gyerek és egy széthulló házasság. Közben pedig egyre kétségbeesetten próbálkozik a professzor közeledésének hárításával, aminek eredménye, hogy az a seggfej azzal bünteti őt, hogy gyilkolja a karrierjét, be akarja mocskolni teljesen a nevét, hacsak nem fekszik le vele.

Ezután következik egy érdekes fordulat a történetben, amikor Sarah belefut egy bajba jutott kislányba, akit sikerül megmentenie. Így ismerkedik meg az orosz maffiával, ráadásul a lány apja, a maffia feje, Volkov, aki egy elgondolkodtató, de erkölcsileg megkérdőjelezhető ajánlatot tesz Sarah-nak.

"...Az igazi jótett az, amikor teljesen önzetlenül cselekszünk. Amikor nem várunk, sőt, nem is remélünk jutalmat. Az igazi jótett természeténél fogva nem viszonozható. - Volkov a hüvelyk- és a mutatóujja közt sodorgatta a szivar, majd Sarah felé bökött a végével. - De én azért megpróbálom. [...] Az adósa vagyok."

Az ajánlat pedig elég durva: Sarah-nak csak annyi a dolga, hogy kimond egy nevet és a fickó eltünteti az illetőt a föld színéről, mintha soha nem is létezett volna. Ha lenne az életedben egy aljas féreg, aki megkeseríti a mindennapjaid, a sikeres jövődet gátolja és teljesen tehetetlen vagy ellene, vajon bevállalnád? Kimondanád a nevét?

Érdekes dilemma. Egy olyan ember, aki ilyen ocsmány módon él vissza a hatalmával, mint Lovelock, aki már tette tönkre olyan nő karrierjét, aki fel mert szólalni ellene, megérdemli, hogy eltüntessék? Igazságszolgátatás? Vagy inkább önbíráskodás? Az ilyesfajta önbíráskodástól nem lesz-e az ember pontosan olyan rossz, mint akitől meg akar szabadulni? Attól, mert nem te húzod meg a ravaszt, még te is gyilkossá válsz. Tippem sincs mit tennék egy olyan helyzetben, mint amivel Sarah-nak kell szembenéznie, mert a gonosz csábítása nagyon erős...

"Sarah viaskodott önmagával. Az ösztöne azt súgta, hogy ez nem helyes. Ez egyszerűen nem lehet helyes!
Persze, miért is ne? Miért ne sújtson le a végzet arra, aki a leginkább rászolgált?"

A szerző nagyon jól ír. Folyamatos a dráma, a feszültség, szépen épül fel a történet, hogy aztán még izgalmasabbá váljon. Ahogy közeledünk a végkifejlethez fordulatok tarkítják az egyébként is felettébb mozgalmas, lendületes elgondolkodtató regényt. A vége pedig! Imádtam! Sose haragíts magadra egy nőt...pláne többet! Tetszett, annyira, hogy leültem egy délután és estére el is olvastam. Nálam nyert a szerző, így már csak időt kell varázsolnom rá, hogy Hazugságok című regényét is elolvassam. :)

1774269.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Fordította: Szieberth Ádám

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Macbeth asszonya - a mítosz és a valóság

Egy elsuttogott félelem, amely halálos bosszúvá érik

2020. február 19., szerda

Tudsz szívből szeretni?

Könyvajánló - Istók Anna: Semmiért egészen

"Valaki hibázik. Valaki titkot rejteget. Valakit megcsalnak.
Valaki pedig nekiáll, hogy igazságot szolgáltasson."

love-triangle-494178_960_720.jpg

Könyvmolyképző Kiadó elhozta az olvasóknak Istók Anna második regényét is. Az első könyve nem volt ugyan hibátlan, ennek ellenére tetszett, így kíváncsian vártam ezúttal milyen témát hozott a szerző. Ha lemaradtál az első könyvéről, íme egy kis ízelítő:

Éhes ​felhő a napot

Új regényében, mely a Semmiért egészen címet kapta megismerjük Nándit, Emőt és Flórit. Emő a vidéki lány, aki kilátástalan jövője elől az ország szívébe menekül. Zárkózott és nem igazán találja a helyét a zajos, pörgő egyetemi életben, ahol kiszúrja a harsány, jóképű, dögös Nándit és rögtön fülig beleszeret. Az első két évben végignézi, ahogy Nándi folyamatosan csajozik, de őt észre sem veszi. Csak arra kell neki a lány, hogy lemásolja időnként a jegyzeteit, a beadandókat vagy puskázzon róla a zh-kon. Két év után a lány úgy dönt, itt az ideje változtatni, ezért hazatér vidékre a nyárra, új frizurát csináltat, sportos ruháit dögös, kihívó cuccokra cseréli, varrat magának pár szexi tetoválást és irány az egyetem harmadik éve.

Nándi az a fajta, akit az okos lányok messziről elkerülnek. Hét haverjával minden tanévet úgy kezdenek, hogy fogadásokat kötnek az év begyűjtött skalpjainak mennyiségére. A srác önhitt és gátlástalan. Emőnek az új kihívó és kacér stílusával sikerül magára vonni a srác figyelmét és titkon reménykedik benne, hogy sikerül megpuhítania a srácot és jó útra terelni, ám Nándi ráun és repül is a következő virágra.

Sajnos a sors nem így akarta, mert bár a fiú szerelmes lett és megváltozott, csak épp nem Emőért, hanem Flóráért tette. Szenvedélyes románcukból szerelem, házasság, majd egy gyermek lett. Látszólag minden tökéletes. De vajon tényleg képes egy ilyen nárcisztikus ember ekkora változásra? Mi történik, ha egy rossz pillanatban kísérti meg a múlt szelleme? Képes ellenállni vagy eldob mindent egy kis szórakozásért?

Van ebben a történetben minden. Szerelmi háromszög, mindent elsöprő szenvedély, titkok, megcsalás, bosszú. Nándi az elejétől az a fajta karakter, akit szívlapáttal ütne agyon az ember, bár a végére azért kicsit megsajnáltam, titkon azért örültem a koppanásának. Aztán ott van Flóra, akit az ember elkezdhetne sajnálni (én mondjuk nem), hiszen rengeteg dologról lemondott Nándiért, de aztán kiderülnek nagyon durva dolgok, amivel nálam teljesen elvágta magát a csaj. Szinte megszállott majomszeretet a gyerek felé, abortusz, a gyerek felhasználása az ex ellen, hát ezek egyike sem teszi szerethető karakterré. Azt hiszem ilyenkor mondják, hogy folt a zsákját. Bár ő az egyetlen szereplő, aki képes változni.

Aztán ott van Emő, aki talán a legfurább szereplője volt a kötetnek. A szégyenlős szende kislány egy nyár alatt átvedlik vadóc, szexis dögbe, aztán felszívódik, amikor az áhított pasiról kiderül, hogy mást választott. Mikor érzi, hogy rezeg a léc a csávónál, akkor visszatér, hogy jól megkavarja a dolgokat? Hát az ő történetének a végére nem számítottam és nem is igazán értettem miért volt szükség rá.

Istók Anna nagyon jól ír, könnyed stílusa beszippantja az olvasót. Kapunk egy életszagú szerelmi drámát, rengeteg érzelmet. A kötet nagyon felkavaró, bár a végével nem voltam maximálisan kibékülve, ez a regény jobban tetszett, mint a szerző első könyve. A szereplők mind önzőek, ami tökéletesen tükrözi az átlagembert és talán ettől olyan sötét, borús az egész kötet hangulat. De ettől még hasznos tanulságokat is kaptunk a történet végére: ne hagyd, hogy az életed céltalanná váljon, az ember igenis képes megváltozni, a bosszú sehová sem vezet, nézz tükörbe, mielőtt másokat kritizálnál és hibáival együtt szeresd a választott párodat.

8534_b1.jpgKöszönöm szépen a szerzőnek, Panninak és a Könyvmolyképző Kiadónak a lehetőséget!

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál mindig kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Ha érdekelnek a könyvújdonságok, kövess minket Facebookon!

Érdekelne a kiadó más érdekes könyve is? Kattints!